
Røstede søtpotetstaver med baconvinaigrette
oppskrift på sprø bakt søtpotetstaver servert med en smakfull baconvinaigrette. en perfekt rett for en smakfull forrett eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 pund middels søtpoteter (ca. 7 stk)
- 1/2 pund skivet bacon, kuttet på tvers i 1/2-tommers brede strimler
- 1 teskje salt
- 1/2 teskje svart pepper
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 3 vårløk, tynne skiver, og sett de grønne delene til side
- 2 spiseskjeer sherryeddik
- 1 spiseskje vann
Fremgangsmåte
- 1Sett ovnracket i øverste tredjedel av ovnen og forvarm ovnen til 230°C. Skrell søtpotetene, og kutt deretter hver langsetter i 6 spyd. Kutt spydene i to på tvers hvis ønskelig, og legg dem i ett lag i en stor (43 x 30 cm) grunn bakepanne. Kok bacon i en 25 cm tung stekepanne over moderat varme, og rør om til det er brunt og sprøtt, ca. 10–15 minutter. Overfør med en hullsleiv til tørkepapir for å renne av, og hell deretter baconfettet gjennom en finmasket sil over potetspydene, og vend dem med to slikkepoter for å dekke. Strø spydene med 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper, og stek (uten lokk), og vend hver 15. til 20. minutt, til potetene er møre og kantene er brune, i 45 minutter til 1 time. Overfør til et serveringsfat. Sett baconet tilbake i den rene stekepannen, tilsett deretter olje og varm opp over moderat varme til det er varmt, men ikke røykende. Rør inn den hvite delen av vårløken og ta av varmen. Rør inn eddik, vann, resten av 1/2 teskje salt og resten av 1/4 teskje pepper, og hell over potetspydene. Strø over vårløkgrønningene og server varm.