
Kaffe- og sirisorbet med sirupglaserte pekannøtter
oppskrift på kremet kaffe- og sirapis med sprø karamelliserte pekannøtter for en deilig dessert som kombinerer søtt og bittert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 3 kopper piskefløte
- 1 kopp melk (ikke bruk lettmelk eller skummet melk)
- 6 eggeplommer
- 3/4 kopp lys, usurret melasse
- 1/4 kopp sukker
- 2 spiseskjeer instant kaffepulver
- 1/4 kopp lys, usurret melasse
- 1/4 kopp sukker
- En klype salt
- 2 kopper (omtrent 8 unser) pekannøtter, delt i halvdeler
Fremgangsmåte
- 1For iskrem: Kok opp 2 kopper fløte og melk i en tykk, middels kjele. Ta av varmen. Visp eggeplommer, sirup og sukker i en stor bolle til det er godt blandet. Rør gradvis inn den varme fløten i eggeblandingen. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm opp under omrøring på middels lav varme til blandingen tykner og legger seg som en sti på baksiden av en skje når du trekker en finger over, ca. 12 minutter; ikke la det koke, ellers vil blandingen skille seg. Ta av varmen. Rør inn instantkaffe og resten av fløten. Sett i kjøleskapet og la kaffekremen avkjøles godt (kan forberedes 2 dager i forveien). Kjør kaffekremen i iskremmaskin etter produsentens anvisninger. Frys iskremen til den er fast. (Kaffe- og sirupis kan forberedes en uke i forveien.)
- 2Kok opp 2 kopper fløte og melk i en tykk, middels kjele. Ta av varmen. Visp eggeplommer, sirup og sukker i en stor bolle til det er godt blandet. Rør gradvis inn den varme fløten i eggeblandingen. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm opp under omrøring på middels lav varme til den tykner og legger seg som en sti på baksiden av en skje når du trekker en finger over, ca. 12 minutter; ikke la det koke, ellers vil det skille seg. Ta av varmen. Rør inn instantkaffe og resten av fløten. Sett i kjøleskapet og la kaffekremen avkjøles godt (kan forberedes 2 dager i forveien).
- 3Kjør kaffekremen i iskremmaskin etter produsentens anvisninger. Frys blandingen til den er fast. (Kaffe- og sirupis kan forberedes en uke i forveien.)
- 4For pekannøtter: Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 175°C (350°F). Smør et stort bakepapirkledd stekebrett. Bland sirup, sukker og salt i en