Crepes Suzette

Crepes Suzette

Lær hvordan du lager deilige crepes suzette med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert til spesielle anledninger eller helgekosen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 5 navleoranger, presset (ca. 1 kopp appelsinjuice
  • 1 spiseskje sukker
  • 2 spiseskjeer appelsinlikør, for eksempel Grand Marnier (valgfritt)
  • 6 navleoranger, skrelt og delt i båter
  • 1 appelsin, revet skall
  • 1/2 kopp grenadin
  • En enkel dessertkrempe, oppskrift følger
  • Vaniljeis
  • 1/2 kopp smør (1 stang)
  • 1/2 kopp sukker
  • 1 1/2 kopper kakesmør
  • En klype salt
  • 3 egg
  • 1 teskje vegetabilsk olje
  • 2 kopper melk
  • 1 spiseskje rom eller Grand Marnier, eller 1 vaniljestang, delt på langs
  • 1 sitron, finrevet skall

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor stekepanne over høy varme, kok opp appelsinjuicen. Tilsett sukkeret, reduser varmen til middels og la det småkoke i 2 minutter.
  2. 2Fjern fra varmen og tilsett appelsinlikøren og appelsinbestikkene. Sett til side.
  3. 3I en kjele, bland appelsinskallet og grenadinen. Kok opp, reduser varmen og la det småkoke i 2 minutter. Sett til side.
  4. 4Arbeid i porsjoner, legg forsiktig en pannekake i pannen med appelsinjuicen og appelsinbestikkene. La den ligge i 1 minutt for å absorbere noe av juicen.
  5. 5Bruk en smal slikkepott, fjern pannekaken til en varm serveringsplate. Rull den sammen til en sylinder. Legg på noen appelsinbiter. Bruk en gaffel til å plukke litt av appelsinskallet fra grenadinsirupen og fordel det over pannekaken. Topp med vaniljeis og server umiddelbart.
  6. 6Smelt smøret i en kjele over middels høy varme. Kok til smøret blir brunt – dette gir det en nøtteaktig smak. Ikke la noe av smøret bli svart. Ha en liten skål i nærheten slik at du kan helle av smøret så snart det blir brunt. La det avkjøle.
  7. 7I en stor bakebolle (eller bruk en blender for å blande alle ingrediensene), bland sukker, hvetemel og salt. Tilsett eggene og pisk godt. Rør inn olje og det brune smøret. Hell i omtrent 1/2 kopp melk og pisk – røren skal bli en tykk pasta. Hell i resten av melken litt etter litt mens du pisker, og tilsett deretter rom (eller Grand Marnier eller vaniljebønne) og sitrusskall.
  8. 8Varm opp pannekakepannen over middels varme i ca. ett minutt. Dekk overflaten med klarnet smør til det begynner å syde.
  9. 9Øs litt røre i midten av en 20 cm stor pannekakepanne,