Vinter-sorbet-smaking

Vinter-sorbet-smaking

Oppdag en deilig samling av vinter-sorbeter med vår vinter sorbet sampler. Perfekt som en lett dessert for kalde dager. Enkel å lage og smakfull!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 3/4 kopper Essencia (eller annen søt dessertvin)
  • 2 1/2 kopper fersk rosa grapefruktjuice (fra omtrent 6 grapefrukter)
  • 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer sukker
  • 2 spiseskjeer lys mais sirup
  • 1 spiseskje grenadinesirup
  • 1 1/2 teskje revet rosa grapefruktskall
  • 2 kopper ferske eller frosne tranebær
  • 1 1/2 kopper vann
  • 1 kopp tawny Portvin
  • 1 kopp sukker
  • 2 1/4 pund modne pærer, skrellet, delt i fire, kjernet
  • 1 3/4 kopper pluss 2 spiseskjeer Gewürztraminer eller annen tørr hvitvin
  • 3/4 kopp sukker
  • 2 spiseskjeer lys mais sirup
  • Friske mynteblader

Fremgangsmåte

  1. 1For Grapefruit Sorbet: Kok 1 kopp vin i en tykk liten kjele til det er redusert til 1/4 kopp, omtrent 6 minutter. Hell over i en stor bolle. Tilsett grapefruitjuice, sukker, mais sirup, grenadin og skall; rør til sukkeret er oppløst. Bland inn de resterende 3/4 kopp vin. Sett i kjøleskapet til det er kaldt.
  2. 2Kok 1 kopp vin i en tykk liten kjele til det er redusert til 1/4 kopp, omtrent 6 minutter. Hell over i en stor bolle. Tilsett grapefruitjuice, sukker, mais sirup, grenadin og skall; rør til sukkeret er oppløst. Bland inn de resterende 3/4 kopp vin. Sett i kjøleskapet til det er kaldt.
  3. 3For Tranebær Sorbet: Kok alle ingrediensene i en tykk middels stor kjele over middels høy varme til bærene sprekker og mykner, og rør ofte, omtrent 10 minutter. Kjør i en food processor til det blir en glatt puré. Sil over i en bolle. Sett i kjøleskapet til det er kaldt.
  4. 4Kok alle ingrediensene i en tykk middels stor kjele over middels høy varme til bærene sprekker og mykner, og rør ofte, omtrent 10 minutter. Kjør i en food processor til det blir en glatt puré. Sil over i en bolle. Sett i kjøleskapet til det er kaldt.
  5. 5For Pæresorbet: Bland pærer og 1 kopp pluss 2 spiseskjeer vin i en tykk middels stor kjele over middels varme. Dekk til og kok til pærene er møre, omtrent 8 minutter. Kjør pærepuré og sukker i en food processor. Bland inn 3/4 kopp vin og mais sirup. Avkjøl til det er kaldt. Kjør hver puré separat i iskremmaskin i henhold til produsentens instruksjoner. Frys i dekkede beholdere. (Kan lages 1 uke i forveien.) Bruk en oval iskremklype og legg 1 kule av hver sorbet på hver tallerken. Pynt med mynte.
  6. 6Bland pærer