
Bakte pærer i lønnesirup og eplebrandy
oppskrift på bakte pærer med søt lønnesirup og aromatisk eplebrandy. en deilig dessert for høst og vinter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper rent lønnesirup
- 2. 6 faste, modne Bosc-pærer med stilk
- 3. 3 spiseskjeer sukker
- 4. 1 spiseskje fersk sitronsaft
- 5. 3 spiseskjeer Calvados eller annen eplebrandy, eller etter smak
- 6. 2 spiseskjeer usaltet smør, delt i biter
- 7. 1 kopp kaldt kremfløte
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 22. Ha sirupen i en flat skål. Skjær et tynt stykke av bunnen på hver pære slik at de kan stå oppreist. Dypp og rull hver pære i lønnesirupen for å dekke dem helt, og sett til side resten av sirupen. Overfør de dekkede pærene til en 23 x 5 cm stor ildfast form, og la dem stå oppreist.
- 33. Strø pærene med 2 spiseskjeer sukker, hold dem i stilkene og vipp dem for å dekke sidene. Rør inn sitronsaft, 2 spiseskjeer Calvados og smør i den reserverte sirupen, og hell det rundt pærene i formen.
- 44. Stek pærene, uten lokk, midt i ovnen til undersidene er møre når de stikkes med en kniv, ca. 30 minutter.
- 55. Pisk krem med den gjenværende spiseskjeen sukker og den gjenværende spiseskjeen Calvados med en elektrisk mikser til den danner myke topper.
- 66. Fordel pærene og sirupen på tallerkener og server varme, med pisket krem ved siden av.





