Bakte pærer i lønnesirup og eplebrandy

Bakte pærer i lønnesirup og eplebrandy

oppskrift på bakte pærer med søt lønnesirup og aromatisk eplebrandy. en deilig dessert for høst og vinter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper rent lønnesirup
  • 2. 6 faste, modne Bosc-pærer med stilk
  • 3. 3 spiseskjeer sukker
  • 4. 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • 5. 3 spiseskjeer Calvados eller annen eplebrandy, eller etter smak
  • 6. 2 spiseskjeer usaltet smør, delt i biter
  • 7. 1 kopp kaldt kremfløte

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 22. Ha sirupen i en flat skål. Skjær et tynt stykke av bunnen på hver pære slik at de kan stå oppreist. Dypp og rull hver pære i lønnesirupen for å dekke dem helt, og sett til side resten av sirupen. Overfør de dekkede pærene til en 23 x 5 cm stor ildfast form, og la dem stå oppreist.
  3. 33. Strø pærene med 2 spiseskjeer sukker, hold dem i stilkene og vipp dem for å dekke sidene. Rør inn sitronsaft, 2 spiseskjeer Calvados og smør i den reserverte sirupen, og hell det rundt pærene i formen.
  4. 44. Stek pærene, uten lokk, midt i ovnen til undersidene er møre når de stikkes med en kniv, ca. 30 minutter.
  5. 55. Pisk krem med den gjenværende spiseskjeen sukker og den gjenværende spiseskjeen Calvados med en elektrisk mikser til den danner myke topper.
  6. 66. Fordel pærene og sirupen på tallerkener og server varme, med pisket krem ved siden av.