
Baconinnbakte oksefiletsteiker med spinat og ostekaker
en deilig oppskrift på bacon-innbakt bifffilet servert med spinat og ostekaker, perfekt for en smakfull hovedrett
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 pakker frossen hakket spinat, 10 unse hver
- 2. 3 ss ekstra jomfrolivolje, 1 til løk, 2 ss til å steke kaker
- 3. 1 liten løk, hakket
- 4. 1/2 kopp italienske brødsmuler, 3 never
- 5. 1/3 kopp revet Parmigiano-Reggiano, 2 never
- 6. 1 egg, pisket
- 7. 1/4 teskje nyrevet muskatnøtt, vurder det etter eget skjønn
- 8. Grovt salt og nykvernet pepper
- 9. 2 pakker frossen hakket spinat, 10 unse hver
- 10. 3 ss ekstra jomfrolivolje, 1 til løk, 2 ss til å steke kaker
- 11. 1 liten løk, hakket
- 12. 1/2 kopp italienske brødsmuler, 3 never
- 13. 1/3 kopp revet Parmigiano-Reggiano, 2 never
- 14. 1 egg, pisket
- 15. 1/4 teskje nyrevet muskatnøtt, vurder det etter eget skjønn
- 16. Grovt salt og nykvernet pepper
- 17. 4 tynne skiver bacon, se etter pakket bacon merket "Center Cut" i kjøttdisken
- 18. 4 storfefiletsteiker, 3,8 cm tykke
- 19. Grovt salt og knust svart pepper, krydre etter smak
- 20. 2 ss smør, delt
- 21. 1 ss hvetemel
- 22. 1/2 kopp tørr rødvin
- 23. 1/2 kopp storfefond, tilgjengelig i suppeavdelingen
- 24. 4 tynne skiver bacon, se etter pakket bacon merket "Center Cut" i kjøttdisken
- 25. 4 storfefiletsteiker, 3,8 cm tykke
- 26. Grovt salt og knust svart pepper, krydre etter smak
- 27. 2 ss smør, delt
- 28. 1 ss hvetemel
- 29. 1/2 kopp tørr rødvin
- 30. 1/2 kopp storfefond, tilgjengelig i suppeavdelingen
- 31. 4 små Roma-tomater
- 32. Ekstra jomfrolivolje, til å dryppe over
- 33. 2 ss hakkede eller klippet friske gressløk
- 34. 4 små Roma-tomater
- 35. Ekstra jomfrolivolje, til å dryppe over
- 36. 2 ss hakkede eller klippet friske gressløk
Fremgangsmåte
- 11. Tine spinat i mikrobølgeovnen. Klem ut så mye væske som mulig av spinaten ved å legge den i kjøkkenhåndkle og vri håndkleet over søppelbøtte eller vask til spinaten har gitt fra seg all væske. Legg spinaten i en middels stor bolle. Varm opp en non-stick stekepanne på middels varme, tilsett olje og løk, og sautér løken til den er myk, ca. 5 minutter. Bland løken inn i spinaten i bollen, og sett pannen tilbake på komfyren. Slå av varmen.
- 22. Tilsett de resterende ingrediensene i spinaten: brødsmuler, ost, egg, muskatnøtt, salt og pepper. Bland godt med en gaffel, og form deretter til 3-tommers kaker. Sett til side.
- 33. Legg baconet på et skjærebrett som er trygt for kjøtt, med noen centimeters mellomrom. Forvarm en annen stekepanne på høy varme. Varm opp spinatkakene i en panne på middels høy varme. Krydre biffene med salt og pepper, og legg dem på baconbitene i midten av hver baconstripe. Pakk baconet rundt biffene. Legg biffene med sømmen ned i pannen og stek i 2 minutter på hver side. Tilsett 2 spiseskjeer olje i pannen med spinatkakene og stek kakene videre. Arbeid i 2 omganger om nødvendig. Stek kakene i 3 minutter på hver side.
- 44. Reduser varmen til middels under biffene etter de første 2 minuttene på hver side. Stek kjøttet i ytterligere 6 til 10 minutter, og snu av og til, for å oppnå medium sjeldent til medium godt stekt.
- 55. Ta kjøttet ut av pannen og la det hvile. Tilsett 1 spiseskje smør og mel, og la det koke sammen i 1 minutt. Rør inn vin og deglaser pannen. Rør inn buljong og la sausen tykne i 1 minutt. Tilsett resten av smøret og fjern pannen fra varmen.
- 66. Kutt tomatene i fire deler på langs.
- 77. For å servere, plasser spinatkakene og biffene ved siden av hverandre på 2/3 av serveringsfatene, og hell sausen jevnt over biffene. Fordel en kvart tomat ved siden av spinatkakene på hver tallerken. Drypp tomatene med litt olje, krydre med salt og pepper, og topp med hakket gressløk. Server umiddelbart.
- 88. Tine spinat i mikrobølgeovnen. Klem ut så mye væske som mulig av spinaten ved å legge den i kjøkkenhåndkle og vri håndkleet over søppelbøtte eller vask til spinaten har gitt fra seg all væske. Legg spinaten i en middels stor bolle. Varm opp en non-stick stekepanne på middels varme, tilsett olje og løk, og sautér løken til den er myk, ca. 5 minutter. Bland løken inn i spinaten i bollen, og sett pannen tilbake på komfyren. Slå av varmen.
- 99. Tilsett de resterende ingrediensene i spinaten: brødsmuler, ost, egg, muskatnøtt, salt og pepper. Bland godt med en gaffel, og form deretter til 3-tommers kaker. Sett til side.
- 1010. Legg baconet på et skjærebrett som er trygt for kjøtt, med noen centimeters mellomrom. Forvarm en annen stekepanne på høy varme. Varm opp spinatkakene i en panne på middels høy varme. Krydre biffene med salt og pepper, og legg dem på baconbitene i midten av hver baconstripe. Pakk baconet rundt biffene. Legg biffene med sømmen ned i pannen og stek i 2 minutter på hver side. Tilsett 2 spiseskjeer olje i pannen med spinatkakene og stek kakene videre. Arbeid i 2 omganger om nødvendig. Stek kakene i 3 minutter på hver side.
- 1111. Reduser varmen til middels under biffene etter de første 2 minuttene på hver side. Stek kjøttet i ytterligere 6 til 10 minutter, og snu av og til, for å oppnå medium sjeldent til medium godt stekt.
- 1212. Ta kjøttet ut av pannen og la det hvile. Tilsett 1 spiseskje smør og mel, og la det koke sammen i 1 minutt. Rør inn vin og deglaser pannen. Rør inn buljong og la sausen tykne i 1 minutt. Tilsett resten av smøret og fjern pannen fra varmen.
- 1313. Kutt tomatene i fire deler på langs.
- 1414. For å servere, plasser spinatkakene og biffene ved siden av hverandre på 2/3 av serveringsfatene, og hell sausen jevnt over biffene. Fordel en kvart tomat ved siden av spinatkakene på hver tallerken. Drypp tomatene med litt olje, krydre med salt og pepper, og topp med hakket gressløk. Server umiddelbart.





