
Pannestekt sjøbass med harissa og rose
Lær hvordan du lager en smakfull panfried sea bass med harissa og rose, perfekt som hovedrett for en smakfull middag. En enkel og elegant oppskrift.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 ss harissapaste (kjøpt eller se oppskrift)
- 1 ts malt spisskummen
- 4 sjømatbiter av breiflabb, ca. 450 g totalt, skinnet og med ben fjernet
- hvetemel til støving
- 2 ss olivenolje
- 2 mellomstore løk, finhakket
- 6 ½ ss / 100 ml rødvinseddik
- 1 ts malt kanel
- litt over 1 kopp / 200 ml vann
- 1 ½ ss honning
- 1 ss rosenvann
- litt under ½ kopp / 60 g currants (valgfritt)
- 2 ss grovhakket koriander (valgfritt)
- 2 ts små tørkede spiselige roseblader
- salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Først marinerer du fisken. Bland sammen harissapastaen, malt spisskummen og 1/2 teskje salt i en liten bolle. Gni pastaen inn i fiskefiletene og la dem marinere i 2 timer i kjøleskapet. Dryss filetene med litt mel og rist av overflødig. Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne på middels høy varme, og stek filetene i 2 minutter på hver side. Du kan måtte gjøre dette i to omganger. Sett fisken til side, la oljen bli igjen i pannen, og tilsett løkene. Rør mens du koker i ca. 8 minutter, til løken er gyllen. Tilsett resten av harissapastaen, eddiken, kanelen, 1/2 teskje salt og rikelig med svart pepper. Hell i vannet, senk varmen, og la sausen småkoke forsiktig i 10–15 minutter, til den er ganske tykk. Tilsett honning og rosevann i pannen sammen med currantene, hvis du bruker det, og la det småkoke i et par minutter til. Smak til og juster krydderet, før du legger fiskefiletene tilbake i pannen; du kan overlappe dem litt hvis de ikke passer helt. Skje sausen over fisken og la dem varme opp i den småkokende sausen i 3 minutter; du kan trenge å tilsette noen spiseskjeer vann hvis sausen er veldig tykk. Server varm eller romtemperert, pyntet med koriander, hvis du bruker det, og roseblader.