Wedge Salad
lær hvordan du lager en deilig wedge salad med friske grønnsaker og smakfull dressing. perfekt som forrett eller lett måltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 unser skivet bacon i 1-tommers tykke biter
- 1/2 finhakket liten sjalottløk
- 3/4 kopp rømme
- 1/2 kopp kulturmelk
- 1 ss hakket frisk gressløk
- 1 ss hvitvinseddik
- 1/2 kopp smuldret mild blåmuggost
- kosher-salt, nykvernet svart pepper
- 1 liten hodesalat av isbergsalat
- 1/4 tynnskåret liten rød løk
Fremgangsmåte
- 1Kutt 115 gram skivet bacon i 2,5 cm tykke biter og kok i en middels stor stekepanne på middels lav varme, rør ofte, til det er sprøtt, ca. 5–7 minutter; overfør til en tallerken med papirhåndkle. Visp sammen 1/2 finhakket liten sjalottløk, 3/4 kopp rømme, 1/2 kopp kulturmelk, 1 ss hakket frisk gressløk og 1 ss hvitvinseddik i en liten bolle; vend inn 1/2 kopp smuldret mild blåmuggost. Juster konsistensen med rømme eller kulturmelk etter behov. Krydre dressingen rikelig med kosher-salt, nykvernet svart pepper og mer eddik etter smak. Kutt ett lite hode isbergsalat i fire båter; legg på tallerkener og hell dressing over. Topp med bacon, 1/4 tynne skiver av liten rødløk, og mer smuldret blåmuggost og hakket gressløk.
- 2Kutt 115 gram skivet bacon i 2,5 cm tykke biter og kok i en middels stor stekepanne på middels lav varme, rør ofte, til det er sprøtt, ca. 5–7 minutter; overfør til en tallerken med papirhåndkle. Visp sammen 1/2 finhakket liten sjalottløk, 3/4 kopp rømme, 1/2 kopp kulturmelk, 1 ss hakket frisk gressløk og 1 ss hvitvinseddik i en liten bolle; vend inn 1/2 kopp smuldret mild blåmuggost. Juster konsistensen med rømme eller kulturmelk etter behov. Krydre dressingen rikelig med kosher-salt, nykvernet svart pepper og mer eddik etter smak. Kutt ett lite hode isbergsalat i fire båter; legg på tallerkener og hell dressing over. Topp med bacon, 1/4 tynne skiver av liten rødløk, og mer smuldret blåmuggost og hakket gressløk.