Hello Fresh Mobile Banner
Ristet tomat-chipotle-salsa

Ristet tomat-chipotle-salsa

Lær hvordan du lager en smakfull røstet tomat-chipotle salsa. Perfekt som forrett eller tilbehør. Enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 10 mellomstore tomater
  • 2. 6 fedd hvitløk
  • 3. 1 mellomstor hvit løk, skivet
  • 4. 2 til 4 hermetiske chipotles i adobo
  • 5. 1/4 kopp rødvinseddik
  • 6. Koshersalt eller fint havsalt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175°C.
  2. 22. På et stekebrett, rist tomatene, hvitløken og løken til de er møre og lett brune, ca. 15 minutter.
  3. 33. Overfør dem sammen med chiliklypene og eddiken til beholderen på en elektrisk blender og kjør til en jevn puré.
  4. 44. Hell blandingen i en middels stor kjele og la den småkoke forsiktig i ca. 20 minutter; smak til med salt og sett til side.