Sazerac

Sazerac

oppskrift på den klassiske sazerac-cocktailen med rikelig informasjon om ingredienser, fremgangsmåte og tips for perfekt drink.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 1
drikke

Ingredienser

  • 1 kube eller 1/2 teskje sukker
  • 4 dråper Peychaud Bitters
  • En skvett vann, ca. 1/2 teskje
  • 2 unse rye whisky
  • En skvett Herbsaint (eller Pernod), ca. 1/2 teskje
  • Sitronzest til pynt
  • Is

Fremgangsmåte

  1. 1I et gammeldags glass, tilsett isbiter og sett til side. I et annet glass, bland sukker, bitters og vann. Knus med en muddler til sukkeret er helt oppløst. Tilsett rye whiskey, fyll opp med is, og rør godt, ca. 15 sekunder. Kast isen i det første glasset, og tilsett deretter Herbsaint. Hold glasset horisontalt, vri det slik at Herbsaint dekker innsiden helt. Kast eventuelt overskytende. Sil innholdet fra det andre glasset over i et avkjølt glass. Vrid sitronzest direkte over drinken for å frigjøre essensielle oljer, og server.