Aubergine og portobello (lasagne) med ovnsbakt tomatvinaigrette

Aubergine og portobello (lasagne) med ovnsbakt tomatvinaigrette

oppskrift på smakfull aubergine- og portobellolasagne med ovnsbakte tomater og frisk vinaigrette, perfekt for en vegetarisk hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund plommetomater, delt i fire
  • 1 ½ kopper grovhakket fennikel
  • 1 spiseskje olivenolje
  • Non-stick spray med vegetabilsk olje
  • 4 store japanske auberginer, trimmet, hver delt i fire på langs
  • 3 mellomstore portobellosopper, stilker fjernet, skivene skåret i skiver
  • 1 spiseskje riseddik
  • 3 kopper spinatblader, skylt
  • 4 tynne skiver lavfett mozzarellaost
  • 2 ristede røde paprika fra glass, avrent, skåret i 1/2-tommers brede strimler
  • 8 store basilikumblader

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200°C. Arranger tomater og fennikel i en glassbakeform på 33x23x5 cm. Drypp over olje; vend godt for å blande. Stek til fennikelen er mør og begynner å bli brun, ca. 45 minutter. Avkjøl. Spray to bakeplater med non-stick bakepapir eller vegetabilsk spray. Arranger aubergine- og soppskivene på de forberedte platene. Stek til grønnsakene er møre, ca. 30 minutter for aubergineskivene og 40 minutter for sopp. Mos tomatblandingen i en foodprocessor. Overfør til en sil satt over en bolle. Press på massen for å presse ut væsken; kast restene. Rør inn eddik i væsken. Krydre vinaigretten med salt og pepper. Rør inn spinat i en stor non-stick stekepanne over middels høy varme til den faller sammen, ca. 1 minutt. Ta av varmen.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C. Spray fire små, 1 1/4-kopp (ca. 300 ml) porsjonsformer med vegetabilsk spray. Legg to aubergineskiver i hver form i et kryssmønster. Strø over salt og pepper. Fordel en fjerdedel av spinaten i hver form. Legg deretter en skive mozzarella på toppen av hver. Fordel paprika i striper over, deretter basilikum og sopp. Topp med de resterende aubergineskivene, og kutt dem til slik at de passer. Strø over salt og pepper. Dekk formene med aluminiumsfolie. (Vinaigretten og lasagnen kan lages én dag i forveien. Oppbevar separat i kjøleskap.)
  3. 3Stek lasagnen til den er veldig mør, ca. 25 minutter. Fjern folien. Bruk en liten kniv til å skjære rundt grønnsakene for å løsne dem. Vend ut på tallerkener. Øs over vinaigretten.