Hello Fresh Mobile Banner
Spaghetti alle Vongole

Spaghetti alle Vongole

lær hvordan du lager spaghetti alle vongole, en klassisk italiensk rett med blåskjell, hvitløk og hvitvin. enkel oppskrift for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Kosher salt
  • 170 gram spaghetti
  • 4 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, delt
  • 1 hvitløksfedd, tynne skiver
  • 1/4 teskje knuste rød pepperflak
  • 1/4 kopp hvitvin
  • 900 gram cockles, Manila- eller littleneckmuslinger, vasket
  • 2 spiseskjeer grovhakket fersk flatbladpersille

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp 3 kvart med vann i en 5-kvart stor gryte. Krydre lett med salt; tilsett pasta og kok, rør av og til, til det er omtrent 2 minutter før det er ferdig. Sil av vannet, og spar 1/2 kopp av kokevannet til pastaen. I mellomtiden, varm opp 3 spiseskjeer olje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett hvitløk og kok, sving pannen ofte, til det akkurat er gyllent. Tilsett rød pepperflak og fortsett å koke i 15 sekunder til. Hell i vin, og tilsett deretter muslingene; øk varmen til høy. Dekk pannen med lokk og kok til muslingene åpner seg og slipper ut juicen, 3-6 minutter, avhengig av størrelsen på muslingene. Når muslingene åpner seg, bruk tang til å overføre dem til en bolle. Tilsett 1/4 kopp av det reserverte kokevannet i pannen; kok opp. Tilsett pastaen i pannen. Kok over høy varme, rør konstant, til pastaen er al dente og har absorbert noe av sausen i pannen. Tilsett muslingene og eventuelle juicer fra bollen i pannen, sammen med persille, og vend forsiktig for å blande. (Tilsett mer av kokevannet hvis sausen virker tørr.) Overfør pastaen til varme boller og drypp med resten av oljen.
  2. 2Kok opp 3 kvart med vann i en 5-kvart stor gryte. Krydre lett med salt; tilsett pasta og kok, rør av og til, til det er omtrent 2 minutter før det er ferdig. Sil av vannet, og spar 1/2 kopp av kokevannet til pastaen.
  3. 3I mellomtiden, varm opp 3 spiseskjeer olje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett hvitløk og kok, sving pannen ofte, til det akkurat er gyllent. Tilsett rød pepperflak og fortsett å koke i 15 sekunder til. Hell i vin, og tilsett deretter muslingene; øk varmen til høy. Dekk pannen med lokk og kok