Spaghetti alle Vongole
lær hvordan du lager spaghetti alle vongole, en klassisk italiensk rett med blåskjell, hvitløk og hvitvin. enkel oppskrift for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Kosher salt
- 170 gram spaghetti
- 4 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, delt
- 1 hvitløksfedd, tynne skiver
- 1/4 teskje knuste rød pepperflak
- 1/4 kopp hvitvin
- 900 gram cockles, Manila- eller littleneckmuslinger, vasket
- 2 spiseskjeer grovhakket fersk flatbladpersille
Fremgangsmåte
- 1Kok opp 3 kvart med vann i en 5-kvart stor gryte. Krydre lett med salt; tilsett pasta og kok, rør av og til, til det er omtrent 2 minutter før det er ferdig. Sil av vannet, og spar 1/2 kopp av kokevannet til pastaen. I mellomtiden, varm opp 3 spiseskjeer olje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett hvitløk og kok, sving pannen ofte, til det akkurat er gyllent. Tilsett rød pepperflak og fortsett å koke i 15 sekunder til. Hell i vin, og tilsett deretter muslingene; øk varmen til høy. Dekk pannen med lokk og kok til muslingene åpner seg og slipper ut juicen, 3-6 minutter, avhengig av størrelsen på muslingene. Når muslingene åpner seg, bruk tang til å overføre dem til en bolle. Tilsett 1/4 kopp av det reserverte kokevannet i pannen; kok opp. Tilsett pastaen i pannen. Kok over høy varme, rør konstant, til pastaen er al dente og har absorbert noe av sausen i pannen. Tilsett muslingene og eventuelle juicer fra bollen i pannen, sammen med persille, og vend forsiktig for å blande. (Tilsett mer av kokevannet hvis sausen virker tørr.) Overfør pastaen til varme boller og drypp med resten av oljen.
- 2Kok opp 3 kvart med vann i en 5-kvart stor gryte. Krydre lett med salt; tilsett pasta og kok, rør av og til, til det er omtrent 2 minutter før det er ferdig. Sil av vannet, og spar 1/2 kopp av kokevannet til pastaen.
- 3I mellomtiden, varm opp 3 spiseskjeer olje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett hvitløk og kok, sving pannen ofte, til det akkurat er gyllent. Tilsett rød pepperflak og fortsett å koke i 15 sekunder til. Hell i vin, og tilsett deretter muslingene; øk varmen til høy. Dekk pannen med lokk og kok