Sjokolademarengs og myntesjokoladeis-kake
lær hvordan du lager en deilig chocolate meringue og mint chip iskremkake med trinnvise instrukser og tips for perfekt resultat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 10 1/2 spiseskjeer sukker, delt
- 1/2 kopp melis
- 3 spiseskjeer usøtet kakaopulver
- 4 store eggehviter
- 2 pint mint-chip iskrem, lett myknet
- 1/2 kopp kald piskefløte
- 1/4 teskje vaniljeekstrakt
- 1/4 kopp sjokoladestrøssel
Fremgangsmåte
- 1Plasser en hylle i øvre tredjedel og en hylle i nedre tredjedel av ovnen, og forvarm til 200°F. Legg to store bakeplater med bakepapir. Tegn to 12x4-tommers rektangler, med litt mellomrom, på ett av papirene. Tegn ett 12x4-tommers rektangel på det andre papiret. Vend papirene (merkede linjer skal vises gjennom). Sikt 3 spiseskjeer sukker, melis og kakao i en middels stor bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk eggehvitene i en stor bolle til det er skummende. Tilsett 1 1/2 spiseskje sukker og pisk til myke topper dannes. Gradvis tilsett 5 spiseskjeer sukker, og pisk til eggehvitene er stive og blanke. Vend inn kakaoblandingen forsiktig. Fordel en tredjedel av marengsen (omtrent 1 1/2 kopper) jevnt over hver av de merkede rektanglene. Stek marengsene til de er tørre, og snu platene hver time, totalt ca. 4 timer. Slå av ovnen; la marengsene stå i ovnen over natten. Løft marengsene av bakepapiret. Plasser to marengs på arbeidsflaten. Forsiktig, fordel en pint iskrem over hver, vær forsiktig så du ikke presser for hardt for å unngå å sprekke marengsene. Plasser en fylt marengs på et langt fat. Legg en annen fylt marengs oppå, deretter en tredje, og trykk lett for å få dem til å feste seg. Dekk til og frys den ferdige kaken i minst 2 timer og opptil 1 dag. Pisk krem, vanilje og den resterende spiseskjeen sukker i en liten bolle til det dannes topper. Fordel pisket krem på det øverste laget av marengsen for å dekke; dryss sjokoladestrøssel jevnt over. Skjær i tvers i skiver og server.
- 2Plasser en hyl