Kylling- og aprikos-spyd

Kylling- og aprikos-spyd

Lær hvordan du lager saftige kylling- aprikos spyd. En enkel oppskrift perfekt for sommergrilling eller helgekos. Klar på under 30 minutter!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3/4 kopp hermetisk lett usøtet kokosmelk
  • 1/2 kopp naturell gresk yoghurt
  • 1/2 kopp glatt peanøttsmør
  • 1/4 kopp fersk limesaft (ca. 2 lime)
  • 2 teskjeer (pakket) lyst brunt sukker
  • 2 hvitløksfedd
  • 3/4 teskje kosher-salt pluss mer til smak
  • 1/4 kopp (løst pakket) korianderblader pluss kvister til pynt
  • 2 spiseskjeer grovhakket jalapeño (ca. 1 stor; med frø for mer varme)
  • 450 gram skinn- og benfri kyllinglår eller -bryst, skåret i tjuefire 2,5 cm store biter
  • 12 faste, modne små aprikoser, delt i to og uten stein
  • Nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp usaltet, tørket ristet peanøtter, grovhakket
  • Limebåter
  • Ingrediensinfo: Se etter hermetisk lett usøtet kokosmelk i indiske, latinamerikanske og sørøstasiatiske butikker, samt i mange supermarkeder.
  • Spesialutstyr: Tjuefire bambuspyd på 15 cm (bløtlegg i vann i 1 time før bruk)

Fremgangsmåte

  1. 1Mos puré de de første seks ingrediensene og 3/4 teskje salt i en blender til det er glatt. Tilsett 1/4 kopp korianderblader og jalapeño og blend kort for å blande. Overfør 1/2 kopp marinade til en liten bolle; dekk til og sett i kjøleskapet for servering (la den komme til romtemperatur før bruk). Plasser resten av marinaden i en lufttett plastpose; tilsett kylling, forsegl posen og vend den for å dekke. La den marinere i minst 3 timer eller over natten (jo lenger den marinere, desto mer smakfull blir den).
  2. 2Bygg opp en middels varm ild i en kullgrill, eller varm opp en gassgrill til høy varme. Hold to spyd parallelt med hverandre og 1/2" (ca. 1,3 cm) fra hverandre, tre en bit kylling på hvert spyd, deretter en aprikoshalvdel. Gjenta med en til kyllingbit og en til aprikoshalvdel (bruk av to spyd hjelper med å holde kjøttet og frukten sammen, og hindrer at de snurrer rundt når spydet snus på grillen). Gjenta med de resterende spydene, kylling og aprikoser, totalt 12, hvor hvert spyd holder 2 kyllingbiter og 2 aprikoshalvdeler. Krydre med salt og pepper. Pensle aprikosene med litt marinade fra posen; kast resten av marinaden. Grill spydene på den ene siden til kyllingen er godt brunet, 3-4 minutter. Vend og grill til den andre siden er godt brunet, ytterligere 3-4 minutter. Flytt til en kjøligere del av grillen. Dekk til og kok til kyllingen er gjennomstekt, omtrent 2 minutter til. Overfør til et serveringsfat; dryss med korianderstilker og peanøtter, og drypp med den reserverte marinaden. Server med limebåter ved siden av for å presse over.