Røde linser Dal

Røde linser Dal

oppskrift på red lentil dal, en smakfull og næringsrik indisk linsegryte som er enkel å lage. perfekt for en mettende middag eller som tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss vegetabilsk olje
  • 2 kopper hakket løk
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 3 kopper vann
  • 1 kopp tørkede røde linser*
  • ¾ teskje gurkemeie
  • ¾ teskje malt spisskummen
  • ½ teskje malt ingefær
  • 1 kopp basmatiris,* kokt etter anvisning på pakken
  • 2 plommetomater, uten frø, hakket
  • ¼ kopp hakket frisk koriander
  • 1 jalapeño, uten frø, hakket
  • *Tilgjengelig på indiske markeder og i mange supermarkeder.

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en middels stor stekepanne på middels varme. Tilsett 1 kopp løk og 1 finhakket hvitløksfedd, og sautér til det er mykt og gyllent, ca. 10 minutter. Sett til side. Bland 3 kopper vann, linser, resten av løken, 2 finhakkede hvitløksfedd, gurkemeie, spisskummen og ingefær i en tykk, middels stor kjele. Kok opp. Skru ned varmen, dekk til og la det småkoke til linsene er møre, ca. 15 minutter. Overfør halvparten av linseblandingen til en foodprocessor; kjør til det er glatt. Ha puréen tilbake i samme kjele. Bland inn den sauterte løkblandingen. La det småkoke i 5 minutter for å blande smakene. Smak til med salt og pepper. Fordel risen i skåler. Hell dalen over. Topp med tomater, koriander og chili.
  2. 2Varm opp olje i en middels stor stekepanne på middels varme. Tilsett 1 kopp løk og 1 finhakket hvitløksfedd, og sautér til det er mykt og gyllent, ca. 10 minutter. Sett til side. Bland 3 kopper vann, linser, resten av løken, 2 finhakkede hvitløksfedd, gurkemeie, spisskummen og ingefær i en tykk, middels stor kjele. Kok opp. Skru ned varmen, dekk til og la det småkoke til linsene er møre, ca. 15 minutter. Overfør halvparten av linseblandingen til en foodprocessor; kjør til det er glatt. Ha puréen tilbake i samme kjele. Bland inn den sauterte løkblandingen. La det småkoke i 5 minutter for å blande smakene. Smak til med salt og pepper.
  3. 3Fordel risen i skåler. Hell dalen over. Topp med tomater, koriander og chili.