Maiskaker med laksikaviar
oppskrift på deilige corn cakes toppet med frisk lakserogn, perfekt som forrett eller lett måltid. enkel å lage og smaker fantastisk.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 5 spiseskjeer gult maismel
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 1/4 teskje natron
- 1/4 teskje salt
- en klype sukker
- 1/3 kopp tint frossen mais
- 1 stort egg
- 1/4 kopp godt ristet kulturmelk
- 2 spiseskjeer finhakket frisk gressløk
- 1 spiseskje klarnet smør
- 1/2 kopp rømme
- ca. 115 gram lakserogn
- Pynt: skivet rødløk
Fremgangsmåte
- 1I en bolle visp sammen maismel, mel, natron, salt og sukker. Hakk maisen grovt, og i en annen bolle rør sammen med egg, kulturmelk og gressløk. Rør inn maismelblandingen og la røren stå i 15 minutter. I en 25 cm non-stick stekepanne varm opp 1 teskje smør over middels varme til skummet legger seg, og legg røren i teskjeer i pannen, uten å overfylle (ca. 10 stk). Stek kakene til de er gylne, ca. 1 minutt på hver side, og legg dem på kjøkkenpapir for å renne av. Gjør flere kaker på samme måte. Topp de varme maiskakene med rømme og rogn, og pynt med løk.