Pavlova med sitronkrem og bær
Lær hvordan du lager en deilig pavlova med frisk sitronkrem og bær. Perfekt dessert for sommeren eller enhver feiring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 kopp superfint sukker
- 1 spiseskje maisstivelse
- 3 store eggehviter, romtempererte i 30 minutter
- 3 spiseskjeer kaldt vann
- 1 teskje hvit eddik, destillert
- 2/3 kopp sukker
- 1 spiseskje maisstivelse
- 1/8 teskje salt
- 1/3 kopp fersk sitronsaft
- 1/2 stang usaltet smør
- 3 store eggeplommer
- 2 teskjeer revet sitronskall
- 1 kopp kremfløte
- 4 kopper blandede bær
Fremgangsmåte
- 1Lag marengs: Forvarm ovnen til 150°C med risten i midten. Tegn en sirkel på omtrent 18 centimeter på et ark bakepapir. Vend bakepapiret og legg det på et stekebrett. Visp sammen superfint sukker og maisstivelse i en liten bolle. Pisk eggehviter med en klype salt med en elektrisk mikser på middels hastighet til de danner myke topper. Tilsett vann (eggehvitene vil løsne seg) og pisk til eggehvitene igjen danner myke topper. Øk hastigheten til høy og pisk inn sukkerblandingen, én spiseskje av gangen. Når alt sukker er tilsatt, pisk i ytterligere ett minutt. Tilsett eddik og pisk på høy hastighet til marengsen er blank og danner stive topper, ca. 5 minutter (lenger hvis du bruker håndmikser). Fordel forsiktig marengsen innenfor sirkelen på bakepapiret, og gjør kanten litt høyere enn midten (krateret er til curd og frukt). Stek til marengsen er lys gylden og har en skorpe, ca. 45 minutter (innsiden vil fortsatt være marshmallow-aktig). Slå av ovnen og la døren stå på gløtt med en tresleiv. Avkjøl marengsen i ovnen i 1 time.
- 2Forvarm ovnen til 150°C med risten i midten. Tegn en sirkel på omtrent 18 centimeter på et ark bakepapir. Vend bakepapiret og legg det på et stekebrett.
- 3Visp sammen superfint sukker og maisstivelse i en liten bolle.
- 4Pisk eggehviter med en klype salt med en elektrisk mikser på middels hastighet til de danner myke topper. Tilsett vann (eggehvitene vil løsne seg) og pisk til eggehvitene igjen danner myke topper.
- 5Øk hastigheten til høy og pisk inn sukkerblandingen, én spiseskje av gangen. Når alt sukker er tilsatt, pisk i ytterligere ett minutt.
- 6Tilsett eddik og pisk på høy hastighet til marengsen er blank og