Brioche-bretzels
lær hvordan du lager deilige brioche bretzels hjemme. en myk og smakfull bakst som passer perfekt til helgen eller som en godbit når som helst.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp helmelk, lunkent (105° til 115°)
- 2. 1 pakke (1/4 unse) tørrgjær
- 3. 2 1/2 kopper (12 1/2 uncer) pluss 1/4 kopp (1 1/4 unce) usaltet hvetemel, pluss mer til utbaking
- 4. 7 spiseskjeer (2,6 uncer) sukker
- 5. 1/4 teskje havsalt
- 6. 3 store egg
- 7. 3 spiseskjeer helmelk, romtemperert
- 8. 1/2 kopp (1 stang eller 4 uncer) usaltet smør, romtemperert
- 9. 1 oppskrift (ca. 2 kopper) vaniljekrem
- 10. 1 eggeplomme
- 11. 1/4 kopp melis
Fremgangsmåte
- 11. Hell den lunkne melken i en liten bolle. Tilsett gjæren og 1/4 kopp mel, og visp til det er glatt. Dekk med plastfolie og la stå på et varmt sted til blandingen blir puffete og aktiv, minst 15 minutter.
- 2I mellomtiden, i bollen på en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok, bland resten av melet (2 1/2 kopper), sukkeret og saltet. Tilsett eggene og melken i romtemperatur, og elt på lav hastighet til deigen er en glatt masse (den kan hende ikke fester seg rundt eltekroken), ca. 5 til 8 minutter.
- 3Mens deigen eltes, del smøret i omtrent 12 biter. Med maskinen på lav hastighet, tilsett smøret gradvis, noen biter om gangen, til det er godt innarbeidet. Fortsett å elte på lav hastighet i ca. 8 minutter. Deigen kan fortsatt hende ikke fester seg rundt eltekroken. Skrap deigen av eltekroken og tilsett gjærblandingen. Elt på lav hastighet til deigen føles glatt og elastisk, men fortsatt luftig og myk, omtrent 10 minutter til. Den vil forbli klissete.
- 4På en lett melet arbeidsflate, form deigen til en ball, strø en stor bolle lett med mel, og legg deigen i bollen. Dekk med plastfolie og la heve på et varmt sted til dobbel størrelse, ca. 2 timer. Når den er ferdig hevet, vil deigen ikke sprette tilbake når du forsiktig trykker på den med en finger.
- 5Slå deigen ned og legg den ut på en lett melet arbeidsflate. Del deigen i 12 jevnstora deler (ca. 70 gram hver). Rull hver del til en stram ball med cupped hender og stive fingre. De skal sitte litt fast på benken for å skape spenning, så bruk svært lite mel eller ingen mel på arbeidsflaten. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la hvile i ca. 15 minutter.
- 6For å forme bretzlene, arbeid sekvensielt, og fullfør hvert trinn med all de