Ratatouille
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull ratatouille med friske grønnsaker. Perfekt som hovedrett eller tilbehør. Oppskriften er lett å følge og passer for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 løk, skivet i tynne skiver
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 5 spiseskjeer olivenolje
- 340 gram aubergine, skåret i 1,5 cm store biter (ca. 3 kopper)
- 1 liten zucchini, vasket, delt i fire på langs og skåret i tynne skiver
- 1 rød paprika, hakket
- 340 gram modne små tomater, hakket grovt (ca. 1 1/4 kopper)
- 1/4 teskje tørket oregano, smuldret
- 1/4 teskje tørket timian, smuldret
- 1/8 teskje malt koriander
- 1/4 teskje fennikelfrø
- 3/4 teskje salt
- 1/2 kopp fersk basilikum, revet
Fremgangsmåte
- 1I en stor stekepanne kok løk og hvitløk i 2 spiseskjeer av oljen over moderat lav varme, rør av og til, til løken er myk. Tilsett de resterende 3 spiseskjeene olje og varm opp den over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende. Tilsett auberginen og kok blandingen, rør av og til, i 8 minutter, eller til auberginen er myk. Rør inn squash og paprika, og kok blandingen over moderat varme, rør av og til, i 12 minutter. Rør inn tomatene og kok blandingen, rør av og til, i 5 til 7 minutter, eller til grønnsakene er møre. Rør inn oregano, timian, koriander, fennikelfrø, salt og pepper etter smak, og kok blandingen, rør i 1 minutt. Rør inn basilikum og bland godt. Ratatouillen kan lages én dag i forveien, oppbevares dekket og avkjølt, og varmes opp før servering.
- 2I en stor stekepanne kok løk og hvitløk i 2 spiseskjeer av oljen over moderat lav varme, rør av og til, til løken er myk. Tilsett de resterende 3 spiseskjeene olje og varm opp den over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende. Tilsett auberginen og kok blandingen, rør av og til, i 8 minutter, eller til auberginen er myk. Rør inn squash og paprika, og kok blandingen over moderat varme, rør av og til, i 12 minutter. Rør inn tomatene og kok blandingen, rør av og til, i 5 til 7 minutter, eller til grønnsakene er møre. Rør inn oregano, timian, koriander, fennikelfrø, salt og pepper etter smak, og kok blandingen, rør i 1 minutt. Rør inn basilikum og bland godt. Ratatouillen kan lages én dag i forveien, oppbevares dekket og avkjølt, og varmes opp før servering.