Focaccia med druer (Schiacciata con l'uva)

Focaccia med druer (Schiacciata con l'uva)

oppskrift på focaccia med druer, en smakfull italiensk brødvariant med søte druer. perfekt til helgekosen eller som forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 pakke tørrgjær (2 1/2 teskjeer)
  • 2. 3 spiseskjeer Chianti eller annet tørt rødvin
  • 3. 1 spiseskje honning
  • 4. 3/4 kopp varmt vann (43–46°C)
  • 5. 2 1/2 til 3 kopper italiensk "00"-mel eller halvparten all-purpose-mel og halvparten kake-mel (ikke selvhevende)
  • 6. 1/4 kopp fin kvalitet ekstra virgin olivenolje (helst toskansk)
  • 7. 1/2 teskje fint havsalt
  • 8. 3 1/2 kopper Concord- eller vinbærklaser (ca. 680 gram)
  • 9. 1/2 kopp sukker

Fremgangsmåte

  1. 11. For crust: Rør sammen gjær, vin, honning og varmt vann i en stor bolle til gjæren er oppløst. La stå til det begynner å boble, ca. 10 minutter. Rør inn 1 kopp mel (blandingen vil være klissete). Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle, og la heve på et lunt sted til dobbel størrelse, 40 til 50 minutter. Tilsett olje, 1 1/2 kopper mel og havsalt, og rør til en klissete deig dannes. Elt deigen på en melet arbeidsflate, og tilsett gradvis opptil 1/2 kopp mer mel hvis nødvendig for å unngå at den setter seg fast, til deigen er glatt og elastisk, men fortsatt myk, i 8 til 10 minutter. Overfør deigen til en stor, oljet bolle og vend den rundt for å dekke. Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle, og la heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 1 time. Ta deigen ut på arbeidsflaten og elt den noen ganger for å slippe ut luft. Del deigen i to. Kjevle ut én del av deigen, mens den andre holdes dekket, med en lett melet kjevle til en grov rektangel på ca. 30 x 25 cm. Overfør deigen til en lett oljet bakeform på 38 x 25 x 2,5 cm, og strekk den forsiktig for å dekke så mye som mulig av bunnen (deigen passer kanskje ikke nøyaktig). Fordel halvparten av drueklasene over deigen, og dryss deretter 1/4 kopp sukker over. Kjevle ut den resterende delen av deigen på samme måte og legg den oppå drueklasene, og strekk forsiktig for å dekke drueklasene. Fordel resten av drueklasene og 1/4 kopp sukker på toppen, og trykk det forsiktig inn i deigen. Dekk formen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle, og la heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 1 time.