Hello Fresh Mobile Banner
Rustikt brød

Rustikt brød

Lær hvordan du lager smakfullt og rustikt brød hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for frokost eller som tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 500 gram brødmel (ca. 4 kopper)
  • 13 gram kosher salt (ca. 2 ½ teskjeer)
  • 5 gram fersk gjær (ca. 1 teskje, pakket), smuldret
  • Allsidig mel (til utbaking)

Fremgangsmåte

  1. 1Bruk hendene dine, bland sammen brødmel, salt, gjær og 2 kopper (450 gram) romtemperert vann i en middels stor bolle. Elt lett, ved å gripe tak i hjørnene av deigen, trekke forsiktig oppover og presse mot midten, til deigen samler seg. Strø litt mel i en annen bolle og overfør deigen dit. Dekk med plastfolie og la den stå i kjøleskapet i 12–18 timer. Vend ut deigen på en lett melet arbeidsflate, strø litt mel over og trykk den ut til en rektangulær form på ca. 20x13 cm. Brett rektanglet i to på langs, og rull deretter tett opp fra den smale enden (som en burrito). Plasser begge hender på toppen av deigen; arbeid mot friksjonen fra arbeidsflaten, og trekk forsiktig nedover mot deg selv for å forme en rund boule. Overfør deigen til et lett melet, bakepapirkledd, rimet stekebrett og dekk løst med et rent, melstrødd kjøkkenhåndkle. La deigen heve ved romtemperatur i 4 timer, eller kjøl den ned i 6–12 timer. En time før steking, plasser risten i midten av ovnen; forvarm ovnen til 250°C (500°F). Etter at deigen har hevet, skjær den med en barberblad eller en veldig skarp kniv i tre parallelle snitt, minst 0,6 cm dypt. Sett stekebrettet inn i ovnen, reduser temperaturen til 230°C (450°F), og stek brødet til skorpen er veldig brun og en hurtigtermometer viser 88–93°C (190–200°F), i 30–40 minutter. La brødet avkjøle før du skjærer i det, i omtrent 2 timer.
  2. 2Bruk hendene dine, bland sammen brødmel, salt, gjær og 2 kopper (450 gram) romtemperert vann i en middels stor bolle. Elt lett, ved å gripe tak i hjørnene av deigen, trekke forsiktig oppover og presse mot midten, til deigen samler seg