
Rustikt brød
Lær hvordan du lager smakfullt og rustikt brød hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for frokost eller som tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 500 gram brødmel (ca. 4 kopper)
- 13 gram kosher salt (ca. 2 ½ teskjeer)
- 5 gram fersk gjær (ca. 1 teskje, pakket), smuldret
- Allsidig mel (til utbaking)
Fremgangsmåte
- 1Bruk hendene dine, bland sammen brødmel, salt, gjær og 2 kopper (450 gram) romtemperert vann i en middels stor bolle. Elt lett, ved å gripe tak i hjørnene av deigen, trekke forsiktig oppover og presse mot midten, til deigen samler seg. Strø litt mel i en annen bolle og overfør deigen dit. Dekk med plastfolie og la den stå i kjøleskapet i 12–18 timer. Vend ut deigen på en lett melet arbeidsflate, strø litt mel over og trykk den ut til en rektangulær form på ca. 20x13 cm. Brett rektanglet i to på langs, og rull deretter tett opp fra den smale enden (som en burrito). Plasser begge hender på toppen av deigen; arbeid mot friksjonen fra arbeidsflaten, og trekk forsiktig nedover mot deg selv for å forme en rund boule. Overfør deigen til et lett melet, bakepapirkledd, rimet stekebrett og dekk løst med et rent, melstrødd kjøkkenhåndkle. La deigen heve ved romtemperatur i 4 timer, eller kjøl den ned i 6–12 timer. En time før steking, plasser risten i midten av ovnen; forvarm ovnen til 250°C (500°F). Etter at deigen har hevet, skjær den med en barberblad eller en veldig skarp kniv i tre parallelle snitt, minst 0,6 cm dypt. Sett stekebrettet inn i ovnen, reduser temperaturen til 230°C (450°F), og stek brødet til skorpen er veldig brun og en hurtigtermometer viser 88–93°C (190–200°F), i 30–40 minutter. La brødet avkjøle før du skjærer i det, i omtrent 2 timer.
- 2Bruk hendene dine, bland sammen brødmel, salt, gjær og 2 kopper (450 gram) romtemperert vann i en middels stor bolle. Elt lett, ved å gripe tak i hjørnene av deigen, trekke forsiktig oppover og presse mot midten, til deigen samler seg