Fiskekaker
Lær hvordan du lager deilige fish cakes med vår enkle oppskrift. Perfekt for en rask forrett eller hovedrett. Enkel å følge og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 stor russetpotet, stekt og skrelt
- 4 skiver bacon, hakket
- 4 vårløk (bare de hvite delene), hakket
- 450 gram kokt torsk, i flak (rest er helt i orden)
- 1/2 kopp frosne erter (valgfritt)
- 1 egg, pisket
- Salt og pepper etter smak
- 2 kopper knuste maisflak eller Corn Chex
- 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 6 hamburgerbrød eller briochebrød
Fremgangsmåte
- 1Mos potetene i en stor bolle.
- 2I en liten stekepanne, kok bacon og vårløk til kjøttet er sprøtt, ca. 5 minutter.
- 3Tilsett bacon og vårløk i bollen. Bland inn torsk, erter (hvis du bruker det), egg, salt og pepper.
- 4Dekk til og sett i kjøleskapet i 30 minutter.
- 5Ha maisflak- eller Chex-krummer i en flat skål. Form torskeblandingen til 6 runde kaker på tre tommer. Trykk alle sider av kakene i krummene.
- 6Varm opp oljen i en stekepanne over middels høy varme.
- 7Stek kakene i 1 til 2 minutter på hver side.
- 8Server dem på brødene, med tartarsaus eller majones.