BBQ oksebryst

BBQ oksebryst

Lær hvordan du lager en perfekt bbq beef brisket med denne enkle oppskriften. Ideell for sommergrilling og helgefesten. En smakfull hovedrett for alle kjøttelskere!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 510 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 (12-punds) hel storfekjøttbryst
  • 2 kopper BBQ-storfe Coffee Cure
  • 2 kopper ketchup
  • 2 kopper hakkede tomater
  • 1 spiseskje tomatpuré
  • 1 1/3 kopper destillert hvit eddik
  • 5 spiseskjeer Dijon-sennep
  • 4 teskjeer granulert hvitløk
  • 4 teskjeer kosher-salt
  • 2 teskjeer knuste svarte pepperkorn
  • 1/2 pund brunt sukker
  • 2/3 kopper melasse

Fremgangsmåte

  1. 1Tørk brisketen godt med et kjøkkenpapir for å fjerne eventuell fuktighet. Gni brisketen godt inn med 1 kopp BBQ Storfe Coffee Cure, masser krydderet godt inn i kjøttet; gjenta med resten av cureen. Cureen vil trekke til seg væsken fra storfe og danne en skorpe. Legg kjøttet på en stor tallerken, dekk med plastfolie, og mariner i kjøleskapet i minst 2 timer. Forbered en røykovn for varm røyking. Den vanlige koketiden for brisket er 1 time per pund, røkt med fett siden opp, under tørr, indirekte varme ved en jevn temperatur på 225°F. Plasser brisketen på midterste rista i røykovnen og røyk i 12 timer. Dette er langsom koking på sitt enkleste—det er ikke nødvendig å sjekke kjøttet med jevne mellomrom. Etter 12 timer, bruk et kjøtttermometer for å sjekke at den indre temperaturen er 185°F i den tykkeste delen av brisketen. Når denne temperaturen er nådd, åpne døren til røykovnen og la kjøttet hvile i 30 minutter. Denne hvileperioden gjør at saftene får tid til å sette seg. Den indre temperaturen vil fortsette å stige til 190°F. Mens kjøttet hviler, lag tomat- og molassesbarbecuesausen: Bland ketchup, tomater, tomatpuré, eddik, sennep, granulert hvitløk, salt, pepper og brunt sukker med 1 1/3 kopper vann i en stor kjele over middels varme. La det småkoke i 20 minutter, rør om underveis, til sausen tykner litt. Rør inn molasses til slutt (den vil brenne seg hvis den tilsettes for tidlig) og kjør med en stavmikser til den er jevn. Smak til med krydder. Overfør det hvilede kjøttet til et skjærebrett, skjær i skiver og hakk opp. Det ferdig hvilede kjøttet vil ha en tydelig skorpe og være mørt og saftig innvendig. Det skal være en rosa røkring under