Hello Fresh Mobile Banner
Glassert pærekake med pekannøtter

Glassert pærekake med pekannøtter

oppskrift på en deilig glassert pære- og pekannøtkake, perfekt som dessert eller helgekake. enkel å lage og fylt med smakfulle ingredienser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 3 kopper sukker
  • 4 egg
  • 3/4 kopp vegetabilsk olje
  • 1 1/2 spiseskje pear eddik eller hvitvinseddik
  • 2 kopper hvetemel
  • 1 spiseskje malt kanel
  • 1 1/2 teskje bakepulver
  • 1 teskje natron
  • 3/4 teskje salt
  • 680 gram Bosc pærer (omtrent 2 veldig store), skrellet, kjernet, skåret i biter på 1/2 til 3/4 tomme
  • 1 kopp ristet pekannøtter
  • 3/4 kopp tørket pærebiter (omtrent 85 gram)
  • 2 kopper pærenektar
  • 1 kopp pisket krem

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Smør en 33x23 cm (13x9 tommer) bakeform. Dryss mel i formen. Bruk en elektrisk mikser og pisk 2 kopper sukker med egg, olje og eddik i en stor bolle på høy hastighet til det er veldig tykt, ca. 4 minutter. Bland de tørre ingrediensene i en middels stor bolle. Sett til side 1/4 kopp av de tørre ingrediensene; bland de resterende tørre ingrediensene inn i eggeblandingen. Vend pærer, pekannøtter og tørkede pærer i de reserverte tørre ingrediensene for å dekke dem. Bland dette inn i røren. Hell røren i den forberedte formen. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 1 time. I mellomtiden, bland de resterende 2 kopper sukker, pærenektar og piskekrem i en tykk liten kjele. Rør over høy varme til sukkeret er oppløst. Kok opp til det tykner, ca. 20 minutter. Skje 1/2 kopp glasur over den varme kaken. La den avkjøle helt. (Kan lages ett døgn i forveien. Dekk kaken til og la den stå i romtemperatur. Dekk resten av glasuren og oppbevar den i kjøleskapet.) Varm opp glasuren igjen i en tykk liten kjele over lav varme. Skjær kaken i firkanter. Hell glasur over og server.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Smør en 33x23 cm (13x9 tommer) bakeform. Dryss mel i formen. Bruk en elektrisk mikser og pisk 2 kopper sukker med egg, olje og eddik i en stor bolle på høy hastighet til det er veldig tykt, ca. 4 minutter. Bland de tørre ingrediensene i en middels stor bolle. Sett til side 1/4 kopp av de tørre ingrediensene; bland de resterende tørre ingrediensene inn i eggeblandingen. Vend pærer, pekannøtter og tørkede pærer