Kakao-brødskiver med brunt smør og valnøtter

Kakao-brødskiver med brunt smør og valnøtter

oppskrift på deilige cocoa brownies med brunt smør og valnøtter. perfekt som søt avslutning eller snacks. enkel å lage for brownies-elskere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • Non-stick vegetabilsk spray
  • 10 spiseskjeer (1 1/4 stikker) usaltet smør, kuttet i 2,5 cm biter
  • 1 1/4 kopper sukker
  • 3/4 kopp naturlig usøtet kakaopulver (skjeet opp i koppen for måling, deretter jevnet ut)
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 2 store egg, kalde
  • 1/3 kopp pluss 1 spiseskje usaltet hvetemel
  • 1 kopp hakkede valnøtter

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser risten i den nederste tredjedelen av ovnen; forvarm til 165°C. Kle en metallform på 20 x 20 x 5 cm med aluminiumsfolie, og trykk folien godt inntil sidene, slik at det er 5 cm overheng. Spray folien med non-stick spray. Smelt smør i en middels stor kjele over middels varme. Fortsett å koke til smøret slutter å skumme og det dannes brune biter i bunnen av kjelen, og rør ofte, ca. 5 minutter. Ta kjelen av varmen; tilsett umiddelbart sukker, kakao, 2 teskjeer vann, vanilje og 1/4 teskje (rikelig) salt. Rør godt for å blande. La det avkjøle i 5 minutter (blandingen vil fortsatt være varm). Tilsett eggene ett om gangen i den varme blandingen, og pisk kraftig etter hver tilsetning for å blande. Når blandingen ser tykk og blank ut, tilsett melet og rør til det er godt blandet. Pisk kraftig i 60 slag. Rør inn nøtter. Hell røren i den forberedte formen. Stek browniesene til en tannpirker satt inn i midten kommer ut nesten ren (med noen fuktige smuler), ca. 25 minutter. Avkjøl i formen på risten. Bruk aluminiumsfolieoverhenget til å løfte browniesene ut av formen. Skjær i 4 remser. Skjær hver remse på tvers i 4 brownies. FORHÅNDSVIS: Kan lages 2 dager i forveien. Oppbevares lufttett ved romtemperatur.
  2. 2Plasser risten i den nederste tredjedelen av ovnen; forvarm til 165°C. Kle en metallform på 20 x 20 x 5 cm med aluminiumsfolie, og trykk folien godt inntil sidene, slik at det er 5 cm overheng. Spray folien med non-stick spray. Smelt smør i en middels stor kjele over middels varme. Fortsett å koke til smøret slutter å skumme og det dannes brune biter i bunnen av