Potet-samosa-tartletter

Potet-samosa-tartletter

Lær hvordan du lager deilige potato samosa tartlets, perfekte som forrett eller snacks. En enkel og smakfull oppskrift som imponerer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
forrett

Ingredienser

  • 3/4 kopp finhakket løk
  • 1/4 kopp finhakket hermetisk grønn chili (bruk hansker)
  • 4 teskjeer finhakket fersk ingefærrot
  • 1 3/4 teskjeer karri pulver
  • 1 teskje chilipulver
  • 1/2 teskje malt spisskummen
  • 1/4 teskje malt nellik
  • 1/4 teskje kanel
  • 1/2 teskje salt
  • 1/4 kopp vegetabilsk olje
  • 2 store koketomater (ca. 450 g), skrelt og finhakket (ca. 2 kopper), oppbevart i en bolle med kaldt vann
  • 1 liten tomat, skrelt, frøet og finhakket (ca. 1/3 kopp)
  • 2 spiseskjeer hakket fersk koriander
  • 2 spiseskjeer naturell yoghurt
  • 2 oppskrifter med paibrøddeig
  • 1/2 kopp finhakket hermetisk mangochutney, eller etter smak
  • et egg som er pisket sammen med 2 teskjeer vann for eggepensling

Fremgangsmåte

  1. 1Fyll:
  2. 2Lag fyllet: I en stor stekepanne koker du løk, chili, ingefærrot, karri, chilipulver, spisskummen, nellik, kanel og salt i oljen på moderat lav varme, mens du rører, til løken er myk. Mens løken koker, koker du potetene i en stor kjele med kokende, saltet vann i 3 til 5 minutter. Rør inn tomat, koriander, yoghurt og pepper etter smak, kok opp blandingen under omrøring i 1 minutt (ikke la det koke opp), og la det avkjøle. (Fyllet kan lages to dager i forveien og oppbevares dekket og avkjølt.)
  3. 3På en lett melet overflate kjevler du ut halvparten av deigen til 1/8 tommers tykkelse, og lar den andre halvparten ligge dekket med bakepapir. Stikk ut 54 runde former med en 2-tommers rund utstikker, og legg dem i lett oljede små former (1/8 kopp). Fyll hver tærteskall med en teskje fyllet, og legg en liten klatt chutney oppå fyllet. Kjevle ut den resterende deigen til 1/8 tommers tykkelse, stikk ut ytterligere 54 runde former, og legg dem oppå de fylte skallene. Klem rundt kanten av hver tært for å forsegle de to deigstykkene, pensle tærtelene med eggeblandingen, og prikk hver tært en gang med en gaffel. Stek tærtelene i den nederste tredjedelen av en forvarmet ovn på 200°C (400°F) i 20–25 minutter, eller til de er lyse gyldne.
  4. 4På en lett melet overflate kjevler du ut halvparten av deigen til 1/8 tommers tykkelse, og lar den andre halvparten ligge dekket med bakepapir. Stikk ut 54 runde former med en 2-tommers rund utstikker, og legg dem i lett oljede små former (1/8 kopp). Fyll hver