Røkt kalkun med plommesaus, fylt med spinat, bacon og cashewnøtter, servert med plommesaus

Røkt kalkun med plommesaus, fylt med spinat, bacon og cashewnøtter, servert med plommesaus

oppskrift på saftig kalkun med plommeglasur, spinat, bacon og cashew stuffing, servert med smakfull plommesaus. perfekt for festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp plommelake (helst damsonplomme) eller ripsgele (6 oz)
  • 2 teskjeer kinesisk fem-spice pulver
  • 2 spiseskjeer hele svarte pepperkorn
  • 2 spiseskjeer vann
  • 1 1/2 teskje salt
  • 1 (12- til 14-punds) kalkun (helst kosher), fjær og kvister fjernet med pinsett eller nåleøyne, og hals og innmat (unntatt lever) satt til side for å lage kraft
  • 5 til 7 kopper spinat-, bacon- og cashewfyll (se fylt løk)
  • 1/2 stang (1/4 kopp) usaltet smør, smeltet
  • Stekefett fra stekt kalkun
  • Omtrent 3 1/2 kopper kalkuninnmatkraft
  • 1/2 kopp tørr rødvin
  • 1/4 kopp plommelake (helst damsonplomme) eller ripsgele (3 oz)
  • 1/3 kopp hvetemel
  • Spesialutstyr: 2 små metallspyd eller trepinner; kjøkkenstrikk; et hurtigtermometer

Fremgangsmåte

  1. 1Lag glasur og stek kalkunen: Forvarm ovnen til 220°C. La syltetøy, fem-spice pulver, pepperkorn, vann og 1/2 teskje salt småkoke i en liten kjele, under omrøring, til syltetøyet er smeltet, ca. 3 minutter. Sil glasuren gjennom en finmasket sikt over i en liten bolle, press ut og kast eventuelle faste stoffer, og la den avkjøles. Skyll kalkunen innvendig og utvendig, og tørk den godt. Krydre innvendig og utvendig med resten av teskjeen salt. Fyll løst den store kroppshulen (og halsen hvis ønskelig) med stuffing, og bind sammen lårbena med hyssing. Brett halskinnet under kroppen og fest det med spyd, og legg vingene under. Sett kalkunen på en rist i en stor ildfast stekepanne, og stek den midt i ovnen i 30 minutter. Senk ovnstemperaturen til 175°C. Pensle kalkunen med smeltet smør og stek videre, og pensle hver halvtime (tilsett litt vann i pannen hvis saftene blir for mørke), i 1 1/2 time. Pensle kalkunen med plommelaske og fortsett å steke til et steketermometer som settes inn i midten av kroppshulen (fyllingen) viser 75°C (den kjøttfulle delen av låret vil være ca. 82°C; unngå å berøre beinet), ytterligere 1 til 1 3/4 time. Hvis glasuren begynner å bli for brun, dekk kalkunen med folie. (Total steketid: 3 til 3 3/4 timer.) Overfør kalkunen til et serveringsfat (ikke rengjør stekepannen), fjern deretter hyssingen og kast hyssingen. Overfør stuffing fra hulrommet til en serveringsskål og hold den varm, dekket. La kalkunen hvile i 30 minutter.
  2. 2Forvarm ovnen til 220°C.
  3. 3La syltetøy, fem-spice pulver, pepperkorn, vann og 1/2 t