Søt og sur sylteagurk

Søt og sur sylteagurk

lær hvordan du lager deilige søt og sure sylteagurker hjemme med vår enkle oppskrift. perfekt som tilbehør til sommermåltider og grillfester.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1, 2 kopper eplecidereddik
  • 1/2 kopp (pakket) brunt sukker
  • 10 hele nellikspiker
  • 3 hele stjerneanis-poser
  • 2 spiseskjeer kosher-salt
  • 1 spiseskje tørket sennepspulver
  • 1 spiseskje sennepsfrø
  • 1/2 teskje svarte pepperkorn
  • 2 mellomstore gule squash (ca. 225 gram), tynne skiver på tvers

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp eddik, brunt sukker, nellik, stjerneanis, salt, sennepspulver, sennepsfrø, pepperkorn og 2 kopper vann i en middels stor kjele over høy varme, og rør av og til. Skru ned varmen til middels-lav og la det småkoke i 10 minutter. Plasser squashen i en varmebestandig, forseglet beholder eller glass (del opp i flere beholdere om nødvendig). Hell den varme syltevæsken over squashen. La det avkjøle til romtemperatur, dekk til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer før servering.
  2. 2Kok opp eddik, brunt sukker, nellik, stjerneanis, salt, sennepspulver, sennepsfrø, pepperkorn og 2 kopper vann i en middels stor kjele over høy varme, og rør av og til. Skru ned varmen til middels-lav og la det småkoke i 10 minutter.
  3. 3Plasser squashen i en varmebestandig, forseglet beholder eller glass (del opp i flere beholdere om nødvendig). Hell den varme syltevæsken over squashen. La det avkjøle til romtemperatur, dekk til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer før servering.