
Søt og sur sylteagurk
lær hvordan du lager deilige søt og sure sylteagurker hjemme med vår enkle oppskrift. perfekt som tilbehør til sommermåltider og grillfester.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1, 2 kopper eplecidereddik
- 1/2 kopp (pakket) brunt sukker
- 10 hele nellikspiker
- 3 hele stjerneanis-poser
- 2 spiseskjeer kosher-salt
- 1 spiseskje tørket sennepspulver
- 1 spiseskje sennepsfrø
- 1/2 teskje svarte pepperkorn
- 2 mellomstore gule squash (ca. 225 gram), tynne skiver på tvers
Fremgangsmåte
- 1Kok opp eddik, brunt sukker, nellik, stjerneanis, salt, sennepspulver, sennepsfrø, pepperkorn og 2 kopper vann i en middels stor kjele over høy varme, og rør av og til. Skru ned varmen til middels-lav og la det småkoke i 10 minutter. Plasser squashen i en varmebestandig, forseglet beholder eller glass (del opp i flere beholdere om nødvendig). Hell den varme syltevæsken over squashen. La det avkjøle til romtemperatur, dekk til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer før servering.
- 2Kok opp eddik, brunt sukker, nellik, stjerneanis, salt, sennepspulver, sennepsfrø, pepperkorn og 2 kopper vann i en middels stor kjele over høy varme, og rør av og til. Skru ned varmen til middels-lav og la det småkoke i 10 minutter.
- 3Plasser squashen i en varmebestandig, forseglet beholder eller glass (del opp i flere beholdere om nødvendig). Hell den varme syltevæsken over squashen. La det avkjøle til romtemperatur, dekk til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer før servering.