
Roman Bortsch
Lær hvordan du lager en deilig roman bortsch. En enkel oppskrift perfekt for hele familien, med gode smaker og rask tilberedning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 500 milliliter hvitvin (2 kopper pluss 4 teskjeer)
- 500 milliliter vann
- 100 g honning (ca. 3,6 unser eller omtrent 1/4 kopp)
- 1 lår og lårstykke av en stor kylling
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 4 middels store rå rødbeter
- salt og nykvernet pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Bland vinen, vannet og honningen i en middels stor kjele. Tilsett kyllingen og varm opp sakte. (Hvis du skulle lage en større mengde, ville du bruke en hel kylling.) Mens kraften småkoker, skrell og riv rødbeten. Tilsett den i suppen og etterfyll med mer vin eller vann etter hvert som det reduseres. Kok i omtrent 1 1/2 time. Ta ut kyllingen, skinn den og riv kjøttet av benet, og legg noe eller mesteparten av det tilbake i serveringsskålen. Skum av fettet fra overflaten av suppen, krydre med salt og pepper, hell over kjøttet og server.