
Blåbærbusk
oppskrift på blåbærskur, en forfriskende sommerdrikk laget av blåbær og eddik, perfekt for varme dager
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
drikke
Ingredienser
- 1. 1. 4 kopper ferske blåbær
- 2. 2 kopper eplecidereddik
- 3. 2 kopper sukker
- 4. Grillspyd med blåbær (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. Legg blåbærene i en ikke-metallisk beholder. Tilsett eddiken. Dekk til godt og sett i kjøleskapet i minst 3 dager. Hell de eddikmarinerte blåbærene gjennom en sikt over en bolle; press bærene for å få ut all saften. Kast det faste. Hell blåbærsaften i en middels stor kjele. Tilsett sukker og kok opp i 3 minutter, rør av og til. Ta kjelen av varmen og la den avkjøle. Hell den søtede blåbærsaften i en liten beholder og sett den i kjøleskapet. For å lage hver drink, tilsett 1/4 kopp blåbærkoncentrat i et middels cocktailglass fylt med is, og tilsett 1 kopp kaldt vann. Pynt, hvis ønskelig.
- 22. Legg blåbærene i en ikke-metallisk beholder. Tilsett eddiken. Dekk til godt og sett i kjøleskapet i minst 3 dager.
- 33. Hell de eddikmarinerte blåbærene gjennom en sikt over en bolle; press bærene for å få ut all saften. Kast det faste.
- 44. Hell blåbærsaften i en middels stor kjele. Tilsett sukker og kok opp i 3 minutter, rør av og til. Ta kjelen av varmen og la den avkjøle. Hell den søtede blåbærsaften i en liten beholder og sett den i kjøleskapet.
- 55. For å lage hver drink, tilsett 1/4 kopp blåbærkoncentrat i et middels cocktailglass fylt med is, og tilsett 1 kopp kaldt vann. Pynt, hvis ønskelig.