Sitron-ingefær basmatiris

Sitron-ingefær basmatiris

oppskrift på lemon ginger basmati rice - en smakfull og frisk rett med sitron og ingefær, perfekt som tilbehør til mange retter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 kopper basmatiris
  • 2. 1 teskje kosher salt
  • 3. 1 spiseskje usaltet smør
  • 4. 1/4 teskje revet fersk ingefær
  • 5. 1/4 teskje sitronskall
  • 6. 1/4 kopp hakket fersk koriander, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg risen i en stor kjele og skyll den under kaldt rennende vann til vannet er klart. Sil av vannet godt, og tilsett 4 1/2 kopper vann i kjelen. Strø over saltet, og tilsett smør, ingefær og sitronzest. Kok opp, og skru deretter ned varmen til lav. Dekk til og la det småkoke i 15 minutter uten å fjerne lokket.
  2. 22. Fjern lokket og luft opp risen med en gaffel. Dekk til igjen og hold den varm til servering. For tørrere ris, la lokket være av etter at du har luftet den. Strø over hakket koriander før servering.