Hello Fresh Mobile Banner
Stekt kalkun med portvinssaus

Stekt kalkun med portvinssaus

Lær hvordan du lager en saftig kalkun med portvinssaus. En perfekt oppskrift for høytiden eller søndagsmiddagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • En kalkun på 5,4 til 6,4 kg, med nakke og innmat (unntatt lever), reservert til å lage
  • Potet-, eple- og plommesaus
  • 1 stang (1/2 kopp) usaltet smør, myknet
  • 1 kopp vann
  • 1 kopp kalkuninnmatkraft eller kyllingbuljong
  • 1 kopp Tawny Port, helst reservert fra stuffing-oppskriften
  • 4 spiseskjeer allsidig mel
  • 4 kopper kalkuninnmatkraft eller kyllingbuljong
  • 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • Pynt: fersk timian, flatbladet persille og epleskiver

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220°C.
  2. 2Forvarm ovnen til 220°C.
  3. 3Skyll kalkunen og tør den godt innvendig og utvendig. Krydre kalkunen innvendig og utvendig med salt og pepper, og fyll nakkehullet løst med litt stuffing. Brett nakken og huden under kroppen og fest med en spyd. Fyll kroppshullet løst med resten av stuffing og bind kalkunen sammen. Overfør resten til en smurt, 3-liters ildfast form og sett den til side, dekket og avkjølt. Smør kalkunen og sett den på en rist i en stekeplate i ovnen i 30 minutter. Senk ovnstemperaturen til 160°C og pensle kalkunen med stekesjyen. Tilsett vann i stekeformen og stek, pensle hver 20. minutt, i ytterligere 2 ½ til 3 timer, eller til en kjøtttermometer i den kjøttfulle delen av låret viser 82°C, og saften renner klart når låret stikkes. I løpet av de siste 1 ½ timene av stekingen, drypp den reserverte stuffing med kraft eller buljong og stek, dekket, ved 160°C i 1 time. Stek stuffing uten lokk i ytterligere 30 minutter. Overfør kalkunen til et oppvarmet serveringsfat, og la stekesjyen bli igjen i stekeformen. Kast tråden. Hold kalkunen varm, løst dekket med folie.
  4. 4Skyll kalkunen og tør den godt innvendig og utvendig. Krydre den innvendig og utvendig med salt og pepper, og fyll nakkehullet løst med litt stuffing. Brett nakken og huden under kroppen og fest med en spyd. Fyll kroppshullet løst med resten av stuffing og bind kalkunen sammen. Overfør resten til en smurt, 3-liters ildfast form og sett den til side, dekket og avkjølt.
  5. 5Smør kalkunen og sett den på en rist i en stekeplate i ovnen i 30 minutter. Senk ovnstemperaturen til 160°C og pensle kalkunen med stekesjyen. Tilsett vann i ste