
Balsamico-fiken-chutney med ovnsbakte druer
oppskrift på balsamic fig chutney med roaste druer – en smakfull og enkel saus som passer til ost, kjøtt og spekemat. perfekt for høst og vinter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 kopper steinfrie, røde druer
- 2 teskjeer ekstra virgin olivenolje, delt
- 1 appelsin
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- 2 kopper vann
- 2 svartete chai-teposer
- 1 pund tørkede Calimyrna-figener, uten stilk, delt i fire
- 12 store svarte oliven med stein, delt i fire
- 12 store grønne oliven med stein (som Cerignola), skåret i strimler (ca. 1 kopp)
- 2 grønne løk, tynne skiver
- 2 spiseskjeer modnet balsamicoeddik
- 1/2 teskje grovt kosher-salt
- 1/4 teskje malt svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220°C. Legg druer på en bakeplate med oppkant. Vend dem med 1 teskje olje. Rist dem i ovnen til de er blanke og sprø, ca. 10 minutter; sett til side. Bruk en grønnsaksskreller og fjern skallet (bare den orange delen) fra appelsinen i lange strimler. Skjær strimlene tynnt i lengderetningen. Press appelsinen for å få saften. Mål opp 1/3 kopp (sett til side resten av saften til en annen bruk). Varm 1 teskje olje i en stor kjele over middels høy varme. Tilsett hvitløk; rør i 30 sekunder. Tilsett 2 kopper vann og teposer. Øk varmen og kok opp. Fjern teposene, og klem ut saften. Tilsett fiken i pannen; dekk til. Skru ned varmen til middels lav og la det småkoke til fiken er myke, ca. 10 minutter. Fjern lokket og kok opp igjen til væsken er redusert nesten til en glasur og akkurat dekker bunnen av pannen, ca. 2 minutter. Ta av varmen. Rør inn de resterende ingrediensene. Vend inn druer, saften og skallet. Fordel i glasskrukker. Avkjøl. Dekk til og sett i kjøleskapet. FORHÅNDSVIS: Kan lages én måned i forveien. Rist forsiktig i krukkene av og til. Oppbevar i kjøleskapet.
- 2Forvarm ovnen til 220°C. Legg druer på en bakeplate med oppkant. Vend dem med 1 teskje olje. Rist i ovnen til de er blanke og sprø, ca. 10 minutter; sett til side.
- 3Bruk en grønnsaksskreller og fjern skallet (bare den orange delen) fra appelsinen i lange strimler. Skjær strimlene tynnt i lengderetningen. Press appelsinen for å få saften. Mål opp 1/3 kopp (sett til side resten av saften til en annen bruk). Varm 1 teskje olje i en stor