Vaffelfalafel
Lær hvordan du lager deilige waffled falafel med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller lunsj, rask og enkel å lage.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/3 kopp vegetabilsk olje, pluss mer til å smøre vaffeljernet
- 2 spiseskjeer hakket frisk koriander
- 2 spiseskjeer allsidig mel
- 2 spiseskjeer hakket frisk persille
- 1 teskje bakepulver
- 1 teskje malt spisskummen
- 1 teskje kosher-salt
- 1/2 teskje malt koriander
- 1/4 teskje cayennepepper
- 2 store eggehviter
- 2 hvitløksfedd, delt i to
- Én 425 grams boks kikerter, skylt
- 4 pitabrød, delt i to
- Hakket salat, skivet tomat, agurk, løk, sylteagurk, syltede rødbeter og hardkokte egg, til topping
- 1/4 kopp ferdigkjøpt hummus, tynnet med vann
- Hot sauce, til servering
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: Vaffeljern (helst for tynne vafler)
- 2Forvarm ovnen til 200 grader F (for å holde de kokte vaflene varme).
- 3Bland olje, koriander, mel, persille, bakepulver, spisskummen, salt, korianderfrø, cayenne, eggehviter, hvitløk og kikerter i en food processor og puls til jevnt.
- 4Lett børst toppen og bunnen av vaffeljernet med olje. Fyll vaffeljernet omtrent tre fjerdedeler fullt (det skal fortsatt være synlig litt av vaffeljernet). Lukk lokket forsiktig og kok til falafelene er gyldne og faste i midten, 6 til 10 minutter. Hold de kokte falafelene varme i ovnen eller dekk dem med folie på en tallerken mens du lager resten.
- 5For å lage sandwichene, fyll hver pitabrødhalvdel med en falafel. Tilsett ønsket tilbehør, drypp med hummus og strø over noen dråper hot sauce.