
Pannefriterte svarte bønne- og korianderkaker
lær hvordan du lager deilige panfried black bean coriander cakes. perfekt for en smakfull forrett eller lett middag, enkel å lage og rask å tilberede.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp finhakket løk
- 1/4 kopp finhakket grønn paprika
- 1 stort hvitløksfedd, finhakket
- 1 spiseskje usaltet smør
- 19-unse boks med svarte bønner, skylt og drenert (ca. 1 2/3 kopper)
- 1/3 kopp fin tørr brødsmuler
- 1 stort egg, lett pisket
- 3 spiseskjeer ferske korianderblader, finhakket
- 1/2 teskje salt
- 1/2 kopp gult maismel
- Vegetabilsk olje til steking
Fremgangsmåte
- 1I en liten, tung stekepanne kok løk, paprika og hvitløk i smør over moderat lav varme, rør av og til, til det er mykt. I en bolle moses en tredjedel av bønnene med en gaffel, og resten av bønnene, løkblandingen, brødsmuler, egg, koriander, salt og pepper etter smak røres inn.
- 2Blandingen formes til fire 10 cm store kaker. (Blandingen vil være våt og myk.) Lett danderes kakene i maismel og legges på et stort fat dekket med plastfolie.
- 3I en tung stekepanne varmes 0,5 cm olje over moderat varme til den er varm, men ikke rykende, og kakene stekes i to omganger, 1 1/2 minutt på hver side, før de legges på tørkepapir for å renne av.
- 4Server bønnkakene med salsa (oppskrift følger).