Reker ceviche
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull shrimp ceviche med våre enkle trinn. Perfekt for sommerfesten eller som forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Kosher salt
- 900 gram medium-små reker, skrelte og renset
- 8 lime, presset
- 8 sitroner, presset
- 2 appelsiner, presset, helst sure appelsiner
- 2 store tomater, skåret i 1,5 cm terninger
- 1 rød løk, skåret i 1,5 cm terninger
- 1 bunt koriander, stilket og grovhakket
- 1 serranoskinke, grovhakket
- 2 store avokadoer, skrellet, fjernet stein og skåret i 1,5 cm terninger
- 1 stor agurk, skrellet og skåret i 1,5 cm terninger
- Tortillachips, til pynt
Fremgangsmåte
- 1I en stor kjele med kokende, saltet vann, tilsett reker og la dem småkoke til de akkurat er gjennomkokte, omtrent 5 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre rekene til en bolle med isvann for å avkjøle.
- 2Sil av rekene, skjær dem i 2,5 cm store biter, og overfør dem til en bolle. Tilsett lime-, sitron- og appelsinjuice, rør om for å blande, og sett i kjøleskapet i minst 4 timer og opptil 6 timer.
- 3Rør inn tomat, løk, koriander og chili i rekeblandingen, og la det stå i romtemperatur i omtrent 20 minutter.
- 4Når det er klart til servering, vend forsiktig inn avokado og agurk. Fordel cevichen i 8 avkjølte martiniglass, og plasser 2 til 3 tortillachips rundt sidene av hvert glass.