Reker ceviche

Reker ceviche

Lær hvordan du lager en frisk og smakfull shrimp ceviche med våre enkle trinn. Perfekt for sommerfesten eller som forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • Kosher salt
  • 900 gram medium-små reker, skrelte og renset
  • 8 lime, presset
  • 8 sitroner, presset
  • 2 appelsiner, presset, helst sure appelsiner
  • 2 store tomater, skåret i 1,5 cm terninger
  • 1 rød løk, skåret i 1,5 cm terninger
  • 1 bunt koriander, stilket og grovhakket
  • 1 serranoskinke, grovhakket
  • 2 store avokadoer, skrellet, fjernet stein og skåret i 1,5 cm terninger
  • 1 stor agurk, skrellet og skåret i 1,5 cm terninger
  • Tortillachips, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor kjele med kokende, saltet vann, tilsett reker og la dem småkoke til de akkurat er gjennomkokte, omtrent 5 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre rekene til en bolle med isvann for å avkjøle.
  2. 2Sil av rekene, skjær dem i 2,5 cm store biter, og overfør dem til en bolle. Tilsett lime-, sitron- og appelsinjuice, rør om for å blande, og sett i kjøleskapet i minst 4 timer og opptil 6 timer.
  3. 3Rør inn tomat, løk, koriander og chili i rekeblandingen, og la det stå i romtemperatur i omtrent 20 minutter.
  4. 4Når det er klart til servering, vend forsiktig inn avokado og agurk. Fordel cevichen i 8 avkjølte martiniglass, og plasser 2 til 3 tortillachips rundt sidene av hvert glass.