
Jan sine pretzelpølser
oppskrift på jan's pretzel dogs, perfekte som snacks eller forrett. enkel å lage, med sprø ytre og saftig innhold. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 1. 1 (12 fluid ounces) boks eller flaske med romtemperert øl
- 1 spiseskje hvitt sukker
- 2 teskjeer kosher salt
- 1 (0,25 unser) pakke med aktiv tørrgjær
- 4 ½ kopper brødmel
- 1/4 kopp usaltet smør, smeltet
- 1 stort eggeplomme
- 1 spiseskje vann
- 10 kopper vann
- 2/3 kopp natron
- 1/4 kopp kosher salt, delt eller etter smak
- 18 pølser
Fremgangsmåte
- 1Varm opp ølet i en kjele på lav varme til det når 45 grader C (110 grader F).
- 2Bland det varme ølet, sukker og 2 teskjeer kosher-salt i en bolle. Strø gjæren over, og la det stå i 5 minutter til gjæren mykner og begynner å danne et kremaktig skum.
- 3Legg mel og smør i en brødmaskin. Tilsett gjærblandingen, og velg deigenivået.
- 4Forvarm ovnen til 230 grader C (450 grader F).
- 5Legg bakepapir på to stekebrett eller smør dem med vegetabilsk olje.
- 6Pisk eggeplommen i en liten bolle med 1 ss vann; sett til side.
- 7Rør inn natron i 10 kopper vann i en stor kjele til det er oppløst, og kok opp.
- 8Hell deigen ut på en lett oljet overflate, og kjevle den ut til en 25x50 cm stor rektangel.
- 9Kutt deigen i 18 stykker på 2,5 cm bredde, og pakk hver bit tett rundt en pølse i en spiral, og klem kantene sammen for å forsegle, med endene åpne. Omtrent en halv tomme av pølsen skal stikke ut av hver ende av deigen.
- 10Dypp 2 eller 3 pølser innpakket i deigen i det kokende vannet i 30 sekunder.
- 11Legg de kokte pølsene på de forberedte stekebrettene. Pensle hver pretzelpølse med eggeplommeblandingen, og strø over resten av saltet.
- 12Stek i den forvarmede ovnen til de er gyldne, ca. 15 minutter.