Jan sine pretzelpølser

Jan sine pretzelpølser

oppskrift på jan's pretzel dogs, perfekte som snacks eller forrett. enkel å lage, med sprø ytre og saftig innhold. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 (12 fluid ounces) boks eller flaske med romtemperert øl
  • 1 spiseskje hvitt sukker
  • 2 teskjeer kosher salt
  • 1 (0,25 unser) pakke med aktiv tørrgjær
  • 4 ½ kopper brødmel
  • 1/4 kopp usaltet smør, smeltet
  • 1 stort eggeplomme
  • 1 spiseskje vann
  • 10 kopper vann
  • 2/3 kopp natron
  • 1/4 kopp kosher salt, delt eller etter smak
  • 18 pølser

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp ølet i en kjele på lav varme til det når 45 grader C (110 grader F).
  2. 2Bland det varme ølet, sukker og 2 teskjeer kosher-salt i en bolle. Strø gjæren over, og la det stå i 5 minutter til gjæren mykner og begynner å danne et kremaktig skum.
  3. 3Legg mel og smør i en brødmaskin. Tilsett gjærblandingen, og velg deigenivået.
  4. 4Forvarm ovnen til 230 grader C (450 grader F).
  5. 5Legg bakepapir på to stekebrett eller smør dem med vegetabilsk olje.
  6. 6Pisk eggeplommen i en liten bolle med 1 ss vann; sett til side.
  7. 7Rør inn natron i 10 kopper vann i en stor kjele til det er oppløst, og kok opp.
  8. 8Hell deigen ut på en lett oljet overflate, og kjevle den ut til en 25x50 cm stor rektangel.
  9. 9Kutt deigen i 18 stykker på 2,5 cm bredde, og pakk hver bit tett rundt en pølse i en spiral, og klem kantene sammen for å forsegle, med endene åpne. Omtrent en halv tomme av pølsen skal stikke ut av hver ende av deigen.
  10. 10Dypp 2 eller 3 pølser innpakket i deigen i det kokende vannet i 30 sekunder.
  11. 11Legg de kokte pølsene på de forberedte stekebrettene. Pensle hver pretzelpølse med eggeplommeblandingen, og strø over resten av saltet.
  12. 12Stek i den forvarmede ovnen til de er gyldne, ca. 15 minutter.