
Sitronpasta saus
Lær hvordan du lager en deilig og frisk lemon pasta sauce. Perfekt for en rask og smakfull middag. Enkelt, raskt og perfekt for sommermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss smør
- 1 kopp kremfløte
- 2 ss fersk sitronsaft
- 1 ts sitronskall
- 1 ts revet limezest
- 1 kopp storfekraft
- 10 oz ukokt pasta
Fremgangsmåte
- 1I en saus- eller stekepanne stor nok til å romme pastaen når den er ferdigkokt, blander du smør, fløte og storfekraft eller buljong, og lar det småkoke over middels varme til det er redusert til omtrent halvparten. Tilsett sitronsaft, sitron- og limeskall, og sett til side.
- 2Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett pasta og kok i 8 til 10 minutter, eller til den er al dente; sil av vannet. Vend pastaen inn i sausen; server.