Mors sushi-ris

Mors sushi-ris

Lær hvordan du lager perfekt sushi-ris med mom's oppskrift. Enkelt, raskt og smakfullt for alle som elsker japansk mat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 1/4 kopper japansk sushiris
  • 1 (10 cm) stykke konbu, tørket tang (valgfritt)
  • 3 kopper vann
  • 1/4 kopp riseddik
  • 1/4 kopp hvitt sukker
  • 1 1/4 teskjeer salt

Fremgangsmåte

  1. 1Legg risen i en stor, dyp bolle. Fyll den med kaldt vann og gni risen sammen med hendene til vannet blir melkehvitt. Hell av det uklar vannet, og vær forsiktig så du ikke heller ut risen. Gjenta 3 eller 4 ganger til du kan se risen gjennom 3 tommer vann.
  2. 2Sil risen i en fin sil, og legg den deretter i en kjele sammen med konbu og vann. La det stå i 30 minutter. Bland sammen riseddik, sukker og salt i en liten bolle til det er oppløst, og sett til side.
  3. 3Dekk til, og kok opp risen på høy varme. Skru ned varmen og la det småkoke i 15 minutter. Ta kjelen av varmen og la den stå i 5 minutter.
  4. 4Skrap risen over i en bolle; fjern og kast konbuen. Rør inn eddikblandingen til den er godt innarbeidet og det ikke er noen klumper av ris igjen. La den avkjøle til romtemperatur. For en mer skinnende overflate, bruk en elektrisk vifte for å kjøle risen raskt.