Sørlig Bakt Gult Squash

Sørlig Bakt Gult Squash

oppskrift på southern baked yellow squash, en deilig og smakfull rett perfekt for sommermåltider. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 pund gul sommer squash, skåret i 1-tommers terninger
  • 2. 1/2 kopp tørre brødsmuler
  • 3. 1/2 kopp hakket løk
  • 4. 2 egg
  • 5. 1/4 kopp smør, smeltet
  • 6. 1 spiseskje hvitt sukker
  • 7. 1 teskje salt
  • 8. 1/2 teskje svart pepper
  • 9. 1/4 kopp smør, smeltet
  • 10. 1/4 kopp tørre brødsmuler

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Smør en ildfast form på 2 liter.
  2. 22. Legg squashen i en stor kjele, dekk med vann, og kok til den er myk, ca. 15 minutter. Sil av vannet og mos squashen til den er litt klumpete. Rør inn ½ kopp brødsmuler, løk, egg, ¼ kopp smør, sukker, salt og pepper til alt er godt blandet. Fordel blandingen i den forberedte ildfaste formen. Drypp ¼ kopp smeltet smør over toppen av gratengen, og strø over ¼ kopp brødsmuler.
  3. 33. Stek i den forvarmede ovnen til gratengen er gjennomstekt og toppen er gyllenbrun, ca. 1 time.