Bellás rosenkål med bacon
Lær hvordan du lager deilige brussels sprouts med bacon i enkel steg-for-steg oppskrift. Perfekt som forrett eller siderett for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 pund bacon, hakket
- 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- 2 teskjeer smør
- 1/4 løk, hakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- salt og svart pepper etter smak
- 1/2 kopp balsamicoeddik
- 1 1/2 pund rosenkål, renset og delt i to
- 2 kopper kyllingkraft
Fremgangsmåte
- 1Legg baconen i en stor, dyp stekepanne, og kok over middels høy varme, rør av og til, til den er jevnt brunet, men ikke sprø, ca. 10 minutter. Fjern baconen med en hullsleiv, og la fettet bli igjen i pannen. Hell av alt unntatt 2 spiseskjeer av baconfettet, og rør inn olivenolje, smør, løk og hvitløk. Krydre med salt og pepper. Kok og rør til løken blir myk, og hvitløken lett brunt, 5 til 7 minutter.
- 2Rør inn balsamicoeddiken og la det småkoke; kok til væsken har redusert med en tredjedel. Tilsett den reserverte baconen, de delte brusselspirene og kyllingkraften. Rør om, og kok opp over høy varme. Skru ned varmen til middels-lav, og la det småkoke til brusselspirene er møre, men fortsatt litt faste, ca. 10 minutter.