Mors gjærbakst med hveteboller

Mors gjærbakst med hveteboller

oppskrift på mom's gjærboller - myke og luftige boller som er perfekte til frokost eller brunch. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 2 kopper varmt vann
  • 1/2 kopp margarin
  • 1/3 kopp hvitt sukker
  • 2 teskjeer salt
  • 1/2 kopp kaldt vann
  • 2 pakker (0,25 unser) tørrgjær
  • 5 1/2 kopper hvetemel
  • 2 egg

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt margarin i varmt vann. Tilsett sukker og salt, og rør om. Tilsett kaldt vann og gjær. Rør til gjæren er oppløst.
  2. 2Tilsett 3 kopper mel og bland godt. Tilsett egg og 2 1/2–3 kopper mer mel. Bland, dekk til, og la heve til deigen har doblet i størrelse.
  3. 3Slå ned deigen og la den heve i ytterligere 30 minutter, eller til den har doblet seg igjen.
  4. 4Rull ut deigen til små boller på størrelse med valnøtt. Plasser bollene med ca. 2 tommers mellomrom i en godt smurt 23 x 33 cm (9 x 13 tommer) form. Stek i en forvarmet ovn på 175 °C (350 °F) i 30–45 minutter. Pensle toppen av bollene med margarin mens de er varme.