Sellerirotpuré
Lær hvordan du lager en kremet celery-root purée med vår enkle oppskrift. Perfekt som tilbehør til hovedretten. Rask og enkel å lage.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 pund sellerirot, skrelt med en skarp kniv og skåret i 1/2-tommers terninger (ca. 1 kopp)
- 1 liten hvitløksfedd
- 1/2 kopp lavsodium kyllingbuljong
- 1/4 teskje salt
- 3 spiseskjeer kremfløte
- 1 teskje usaltet smør
Fremgangsmåte
- 1La sellerirot, hvitløk, buljong og salt småkoke i en tung kjele på 1 til 2 liter, dekket, til selleriroten er veldig mør, ca. 12 til 15 minutter. Kjør blandingen med krem og smør i en foodprocessor til den er jevn.
- 2La sellerirot, hvitløk, buljong og salt småkoke i en tung kjele på 1 til 2 liter, dekket, til selleriroten er veldig mør, ca. 12 til 15 minutter. Kjør blandingen med krem og smør i en foodprocessor til den er jevn.