Ristet blomkål med hvitløk

Ristet blomkål med hvitløk

Lær hvordan du lager smakfull bakt blomkål med hvitløk. En enkel og sunn oppskrift perfekt som forrett eller tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 6 lb blomkål (3 hoder), delt i 5 cm brede buketter
  • 1/2 kopp olivenolje
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/2 teskje salt
  • 1/4 teskje svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220°C. Vend blomkålen med olje, hvitløk, salt og pepper i en stor bolle. Fordel den jevnt på to runde bakeplater og stek i øvre og nedre del av ovnen, rør om av og til, til den er gyllen, ca. 25 til 30 minutter.
  2. 2Forvarm ovnen til 220°C.
  3. 3Vend blomkålen med olje, hvitløk, salt og pepper i en stor bolle. Fordel den jevnt på to runde bakeplater og stek i øvre og nedre del av ovnen, rør om av og til, til den er gyllen, ca. 25 til 30 minutter.