
Ristet blomkål med hvitløk
Lær hvordan du lager smakfull bakt blomkål med hvitløk. En enkel og sunn oppskrift perfekt som forrett eller tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 6 lb blomkål (3 hoder), delt i 5 cm brede buketter
- 1/2 kopp olivenolje
- 4 hvitløksfedd, finhakket
- 1/2 teskje salt
- 1/4 teskje svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220°C. Vend blomkålen med olje, hvitløk, salt og pepper i en stor bolle. Fordel den jevnt på to runde bakeplater og stek i øvre og nedre del av ovnen, rør om av og til, til den er gyllen, ca. 25 til 30 minutter.
- 2Forvarm ovnen til 220°C.
- 3Vend blomkålen med olje, hvitløk, salt og pepper i en stor bolle. Fordel den jevnt på to runde bakeplater og stek i øvre og nedre del av ovnen, rør om av og til, til den er gyllen, ca. 25 til 30 minutter.