Dansk wienerbrødflette

Dansk wienerbrødflette

Lær hvordan du lager en deilig dansk wienerbrød flett med denne enkle oppskriften. Perfekt til brunch eller som en søt frokost. Enkel å følge steg for steg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 3 1/2 til 4 kopper hvetemel
  • 2. 1 1/2 kopper (3 staver) avkjølt usaltet smør
  • 3. 2 pakker tørrgjær
  • 4. 1/2 kopp varmt vann
  • 5. 1/2 kopp kremfløte eller ufortynnet hermetisert melk
  • 6. 1/2 teskje nyknust kardemommekjerne (valgfritt)
  • 7. 1/2 teskje salt
  • 8. 2 egg, romtempererte
  • 9. 1/4 kopp sukker
  • 10. 1/4 kopp (1/2 stav) mykt smør
  • 11. 1 kopp melis
  • 12. 1/4 teskje mandelessens
  • 13. 1 kopp finhakkede mandler
  • 14. 1 (85 gram) pakke mandelmasse
  • 15. 1 eggehvite
  • 16. 1 lett pisket egg
  • 17. 2 spiseskjeer melk eller vann
  • 18. Perlesukker eller knuste sukkerbiter til pynt
  • 19. Hakkede eller skivede mandler til pynt
  • 20. 1 kopp melis
  • 21. 2 til 3 teskjeer varmt vann
  • 22. 1/2 teskje mandelessens

Fremgangsmåte

  1. 11. Rask metode for dansk wienerbrød: Mål opp 3 1/2 kopper mel i en bolle eller i food processorens arbeidsskål med stålbladet i plass. Skjær smøret i 1/4-tommers skiver og tilsett i melet. Kjør i maskinen eller skjær smøret inn i melet til smøret er omtrent på størrelse med kidneybønner. I en stor bolle, løs opp gjæren i det varme vannet. La stå i 5 minutter. Rør inn krem eller melk, kardemomme, salt, egg og sukker. Vend mel- og smørblandingen over i de væskefylte ingrediensene, og bland forsiktig med en slikkepott til de tørre ingrediensene er fuktet. Dekk til og sett i kjøleskapet i 4 timer, over natten, eller opptil 4 dager. Vend deigen ut på et lett melet bord; dryss med mel. Bank og kjevle ut til en 16- til 20-tommers rektangel. Brett inn i tre deler, slik at det blir tre lag. Vend deigen rundt og kjevle ut igjen. Brett fra de korte sidene inn i tre deler. Dette skal gi et perfekt kvadrat. Gjenta bretting og utkjevling hvis ønskelig. Pakk inn og avkjøl deigen i 30 minutter eller så lenge som over natten.
  2. 22. Mål opp 3 1/2 kopper mel i en bolle eller i food processorens arbeidsskål med stålbladet i plass. Skjær smøret i 1/4-tommers skiver og tilsett i melet. Kjør i maskinen eller skjær smøret inn i melet til smøret er omtrent på størrelse med kidneybønner.
  3. 33. I en stor bolle, løs opp gjæren i det varme vannet. La stå i 5 minutter. Rør inn krem eller melk, kardemomme, salt, egg og sukker.
  4. 44. Vend mel- og smørblandingen over i de væskefylte ingrediensene, og bland forsiktig med en slikkepott til de tørre ingrediensene er fuktet. Dekk til og sett i