Krydrede kyllingburgere

Krydrede kyllingburgere

oppskrift på spicy chicken burgers med saftig kylling, krydret saus og friske tilbehør. perfekt for en smakfull middag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp lavfett naturell gresk yoghurt
  • 1 teskje hvitvinseddik
  • 1/2 teskje sukker
  • 1/2 liten rød løk, delt
  • 1 moden avokado, skåret i 2,5 cm store biter
  • 1 kopp tynne skiver agurk
  • 1 portobellokapsel
  • 1 kopp frosne, skrelte edamamebønner, tint
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 kyllingbryst uten ben og skinn (på 170 gram hver), delt i fire
  • 2 spiseskjeer soyasaus med redusert saltinnhold
  • 1/4 teskje cayennepepper
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 4 fullkorns-english muffins (eller grove hamburgerbrød), delt
  • Salatblader (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200°C (400°F). I en bolle, visp sammen yoghurt, eddik og sukker. Skjær halve løk i terninger; tilsett de hakkede løkene, avocado og agurk i yoghurtblandingen; vend godt slik at det dekker. I en foodprosessor, kjør portobello, edamame, hvitløk og den resterende halve løken til det er finhakket. Tilsett kylling, soyasaus og cayennepepper. Pulsér til kyllingen er hakket og ingrediensene er godt blandet, ca. 12 ganger. Form blandingen til 4 burgere. Varm opp olje i en stor, ovnsikker stekepanne over høy varme. Legg i burgerne og stek, snu en gang, til begge sider er brune, ca. 2–3 minutter per side. Sett pannen i ovnen; stek til burgerne er gjennomstekt, ca. 12–14 minutter. Legg salat, hvis ønskelig, og burgerne på bunnen av muffinsene; topp hver med ½ kopp avocado-blanding og den resterende muffinhalsen.
  2. 2Forvarm ovnen til 200°C (400°F). I en bolle, visp sammen yoghurt, eddik og sukker. Skjær halve løk i terninger; tilsett de hakkede løkene, avocado og agurk i yoghurtblandingen; vend godt slik at det dekker. I en foodprosessor, kjør portobello, edamame, hvitløk og den resterende halve løken til det er finhakket. Tilsett kylling, soyasaus og cayennepepper. Pulsér til kyllingen er hakket og ingrediensene er godt blandet, ca. 12 ganger. Form blandingen til 4 burgere. Varm opp olje i en stor, ovnsikker stekepanne over høy varme. Legg i burgerne og stek, snu en gang, til begge sider er brune, ca. 2–3 minutter per side. Sett pannen i ovnen; stek til burgerne er gjennomstekt, ca. 12–14 minutter. Legg salat, hvis ønskelig, og burgerne på bunnen av muffinsene;