
Kylling Marsala med sopp
Lær hvordan du lager en smakfull kylling marsala med sopp. En enkel oppskrift som passer perfekt til hverdagsmiddagen eller helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. Én 1,8 til 2,3 kilo kylling (økologisk og frittgående, hvis mulig), delt i 10 biter
- 2. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 3. 3 spiseskjeer raps- eller vegetabilsk olje
- 4. 4 kopper skivede hvite sopp
- 5. 2 fedd hvitløk, finhakket
- 6. 1/2 middels løk, finhakket
- 7. 1 spiseskje tomatpuré
- 8. 3 kvister frisk timian
- 9. 1 kopp tørr marsala
- 10. 1 1/2 kopper lavsalt kyllingkraft
- 11. 4 spiseskjeer usaltet smør, kaldt, i terninger
- 12. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 13. Saften av 1/2 sitron
- 14. 2 til 3 spiseskjeer hakket frisk italiensk persille
- 15. Chardonnay, til servering
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Tørk kyllingstykkene godt med et kjøkkenpapir og krydre dem med salt og pepper over hele. Sett en stekepanne eller en stor ovnssikker form over to middels varme på komfyren og tilsett rapsolje. Brun kyllingen, med skinnsiden ned først, i 3 til 4 minutter, deretter snu og brun på den andre siden i ytterligere 2 til 3 minutter. Ta kyllingen ut av pannen og sett til side.
- 22. Tilsett litt mer olje i pannen på høy varme og ha i sopp, hvitløk og løk. Krydre med salt og la det koke bare så lenge at det får litt farge, i 2 til 3 minutter. Rør inn tomatpuré og timian, og la det koke i omtrent 1 minutt til. Legg kyllingstykkene tilbake i pannen med skinnsiden opp og fordel dem jevnt, press dem ned i soppen og løken. Tilsett marsala, og skrap opp de brune bitene fra bunnen av pannen, samt kyllingkraft. Sett hele pannen i ovnen og la det koke til kyllingtoppen er gyllenbrun, i 30 til 35 minutter.
- 33. Bruk tang til å fjerne kyllingen fra pannen og legg den på et serveringsfat, og hold den varm. Sett stekepannen tilbake på komfyren på høy varme. Kok opp innholdet og la væsken koke inn til den er redusert og smakene har konsentrert seg, i 3 til 4 minutter. Slå av varmen, tilsett smørterningene og rør forsiktig til smøret er jevnt smeltet. Dette vil tykne marsalasausen og gi den en rik smak. Smak til med salt og pepper. Press over litt sitronsaft og vend inn persillen. Hell sausen over kyllingen og server med Chardonnay.