Peruviansk kylling

Peruviansk kylling

Lær hvordan du lager den autentiske peruvian chicken med denne enkle oppskriften. Perfekt for middagsbordet og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 spiseskje hakket fersk rosmarin
  • 2. 1 spiseskje malt spisskummen
  • 3. 3 hvitløksfedd
  • 4. 3 spiseskjeer soyasaus
  • 5. 1 spiseskje hvit eddik
  • 6. 1 spiseskje fersk oregano
  • 7. Saften av 1/2 lime
  • 8. 1 spiseskje hoisinsaus
  • 9. 1 flaske øl (lager)
  • 10. 1/2 spiseskje salt
  • 11. 1 spiseskje nykvernet svart pepper
  • 12. En kylling på 1,5 til 2 kg

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: et hurtigtermometer
  2. 22. Bland rosmarin, spisskummen, hvitløk, soyasaus, eddik, oregano, limesaft, hoisinsaus, øl, salt og pepper i en blender, og kjør til det er helt blandet. Hell marinaden over kyllingen i en beholder, og la den marinere i kjøleskapet i 24 timer.
  3. 33. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  4. 44. Ta kyllingen ut av marinaden (kast marinaden) og legg den på en rist i en stekepanne. Stek til den indre temperaturen viser 74 grader Celsius på et hurtigtermometer, omtrent 1 time. La kyllingen hvile i 15 minutter før den skjæres opp og serveres.