
Kremet kylling piccata
Lær hvordan du lager en kremet chicken piccata med sitron og kapers. Perfekt for en rask og smakfull hovedrett. Enkelt å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 benfrie, skinn- og benfrie kyllingbrysthalvdelar (ca. 570 g), banket flate
- 2. 1/3 kopp hvetemel
- 3. 2 egg, lett pisket
- 4. 2 ss olivenolje, delt
- 5. 1/4 kopp finhakkede sjalottløk eller løk
- 6. 1 ts ferske timianblader eller 1/2 ts tørkede timianblader, knust
- 7. 3 ss sitronsaft
- 8. 1 glass Bertolli® Alfredo-saus
- 9. 1 ss finhakket frisk persille
- 10. 1 ts revet sitrusskall (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. Krydre kyllingen, hvis ønskelig, med salt og nykvernet svart pepper. Dypp kyllingen i mel, deretter i egg, og dekk godt. Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en 12-tommers non-stick panne over middels varme, og kok kyllingen, snu den en gang, i 5 minutter eller til den er gjennomstekt. Ta kyllingen ut og sett den til side.
- 22. Varm opp den resterende spiseskjeen olivenolje i samme panne, og stek sjalottløk og timian, rør av og til, i 2 minutter eller til sjalottløken er myk. Rør inn sitronsaft og kok i 1 minutt. Rør inn sausen, persillen og sitrusskallet, og varm opp. Fordel sausen over kyllingen og server, hvis ønskelig, med varm kokt ris eller pasta.
- 33. Kostnad per oppskrift*: kr 97.
- 44. Kostnad per porsjon*: kr 24,90.
- 55. *Basert på gjennomsnittlige utsalgspriser i nasjonale supermarkeder.