
Hasselnøttpanert kylling med Gorgonzolasaus
oppskrift på kylling med hasselnøttdekke og kremet gorgonzola saus. enkel å lage, perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 spiseskjeer allsidig mel
- 2. 1 teskje fuglefrøblanding
- 3. 1 teskje hvitløkspulver
- 4. 2 store eggehviter
- 5. 1 kopp hakkede hasselnøtter, tilgjengelig i bakeavdelingen
- 6. 4 (170 gram) stykker benfrie, skinnløse kyllingbryst
- 7. Salt og pepper
- 8. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 9. 1 kopp hel melk
- 10. 1/2 kopp Gorgonzola
- 11. 2 spiseskjeer hakkede friske salvieblader, pluss ekstra til pynt, erstatt med 1 teskje tørket salvie og rør inn i sausen hvis fersk ikke er tilgjengelig
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 160 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
- 22. Bland mel, kyllingkrydder og hvitløkspulver i en skål. Pisk eggehvitene i en lav skål eller tallerken. Legg hasselnøttene på et stykke bakepapir eller plastfolie på et skjærebrett eller arbeidsflate.
- 33. Forvarm en non-stick stekepanne med ovnsikker håndtak over middels høy varme. Krydre kyllingen med salt og pepper. Vend kyllingbrystene i melet slik at de blir dekket, deretter i eggehvitene, og trykk dem deretter ned i nøttene på begge sider. Vask hendene. Tilsett ekstra virgin olivenolje i pannen og legg i kyllingen. Stek nøttene og kyllingen i 2 minutter på hver side, deretter overfør til ovnen og fullfør stekingen til kyllingen er gjennomstekt, ca. 8 minutter.
- 44. Varm opp melk i en liten kjele over middels varme. Tilsett osten og la den smelte inn i melken. Rør inn 2 spiseskjeer hakket salvie og la det småkoke i 5 minutter.
- 55. For å servere, legg kyllingen på tallerkener og hell et par skjeer med Gorgonzolasausen over midten av hver bit. Pynt med hakket salvie.